search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:56
MENU CLOSE

Καιρός: Απότομη επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες και άνεμους – Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα (χάρτες/video)

08.12.2021 15:40
kairos-new

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται από αύριο Πέμπτη με την κακοκαιρία να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους,

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη και από τα δυτικά πλησιάζει νέο «κύμα» βροχών και καταιγίδων που την Παρασκευή θα επεκταθεί ανατολικότερα. Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με βροχές ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

kairos-kakokairiasavvato

Ο καιρός με μια ματιά

-Από την Πέμπτη και από τα δυτικά προβλέπεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί ανατολικότερα

-Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές,μικρή άνοδος αύριο

-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Παρακολουθήστε στο χάρτη του weather.us την πορεία της κακοκαιρίας από το μεσημέρι της Πέμπτης

kairospempti-kakokairia

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

kairospempti-kairos-kairoskakokairia

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti

Εν τω μεταξύ, κάτω από το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος σε πολλές ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μέτσοβο και ήταν ίση με -2,5 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Τετάρτης 08/12.

kairossimera-thermokrasies

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση Παρασκευή και Σάββατο – Έρχονται καταιγίδες απρόβλεπτης έντασης

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής του ΕΚΠΑ

Πέθανε ο ιδρυτής της εταιρείας τετραδίων SKAG Θεόδωρος Σκαγιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:54