search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:54
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τα μέτρα που πήρε για τις εκκλησίες – Τρέχει για να προλάβει τα Χριστούγεννα

09.12.2021 07:00
ekklisia_new

Με το βλέμμα στραμμένο στην κατάσταση που θα επικρατήσει στις εκκλησίες τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι αυτές οι μέρες μπορούν να φέρουν την χώρα μπροστά σε ένα νέο πανδημικό κύμα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» σε ότι αφορά τους ελέγχους έξω από τους ναούς, καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι πιστοποιητικών ή αποδεικτικών στοιχείων για το εάν οι πολίτες  που πηγαίνουν στις εκκλησίες έχουν κάνει τα rapid test – παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει βάλει και σχετικό πρόστιμο – το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε όπως φαίνεται να ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Αυτόν της πειθούς και της προσέγγισης της εκκλησίας, προκειμένου οι πιστοί να πάρουν το μήνυμα ότι εκκλησία και πολιτεία κινούνται με την ίδια λογική.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι πριν από λίγες μέρες υπήρξε επικοινωνία των συνεργατών του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να υπάρξει μια κοινή πρωτοβουλία για να πειστούν οι θρησκευόμενοι πολίτες ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί τις μέρες των εορτών.

Έτσι, αναμένεται στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Οι τελικές συνεννοήσεις αναμένονται να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί στις γιορτές, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να ακούσει όσα έχουν να πουν οι ιεράρχες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν ακολουθήσει τα όσα αποφασίζονται τόσο στο θέμα των μέτρων όσο και στο θέμα των εμβολιασμών.

Φυσικά το γεγονός ότι ιδιαίτερα στην επαρχία υπάρχουν ακόμα ιερείς ή πνευματικοί οι οποίοι συμβουλεύουν τους θρησκευόμενους πολίτες να μην εμβολιαστούν, παραμένει μια σοβαρή παράμετρος για συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για το ποσοστό εμβολιασμού κληρικών και μοναχών, επιστημονικές πηγές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένας στους δύο ιερείς είναι ανεμβολίαστος και ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών εκφράζει και από άμβωνος αντιεμβολιαστικό «μένος», ενώ στους μοναχούς και τις μοναχές, το ποσοστό ανεβαίνει στο 80% με 90%.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ένας σημαντικότατος αριθμός ιερέων, ακόμα και μητροπολιτών, είτε έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, είτε βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίστηκε από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ η τροπολογία για τις ποινές στους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν: Όλα όσα ειπώθηκαν στο Σότσι (Videos)

Καραγιάννης: Κάνουμε τη Θεσσαλονίκη βιώσιμη και ποιοτική, μία «μητρόπολη των υποδομών» που έλκει επενδύσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:52