search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:28
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια και στην Αττική (Videos)

14.12.2021 08:33
kairos-xionia-new

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, στα ανατολικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και κυρίως στα βορειανατολικά ημιορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ παγετός αναμένεται στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά ημιορεινά τμήματα.

Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 2 βαθμούς), 2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 1 έως 8 βαθμούς), 9 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Χιόνια και στην Πάρνηθα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικό χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Προειδοποίηση Μανουσάκη – Έρχεται νέο ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας

Νέο ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα πλήξει όλη τη χώρα και κυρίως την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το δυτικό Αιγαίο προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισημαίνοντας ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται η Εύβοια αλλά και ο νομός Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 για την απαγωγή του γυμνασιάρχη

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Οργή στο twitter μετά τις καταγγελίες για «revenge porn»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:26