search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:17
MENU CLOSE

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Συγγνώμη» μεν, κίβδηλη δε

14.12.2021 15:00
panagiotopoulos_new

Συμπαθητική φατσούλα. Έκανε τα κρύα ανέκδοτα,  σήμα κατατεθέν του. Έφθασαν να αποτελέσουν ενότητα στην έναρξη κάθε εκπομπής «Ράδιο αρβύλα». Υπεράνω πάσης υποψίας. Για ο,τιδήποτε. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Για όλους, όσοι δεν γνώριζαν.

Οικείο πρόσωπο. Να το δούμε λίγο αυτό. Είναι η δύναμη της τηλεόρασης, η αμεσότητα, η εξάλειψη της απόστασης ή μήπως η δημιουργία της εγγύτητας- τεχνητής πάντως-που προκαλεί, εξαιτίας της δυναμικής της εικόνας.

Έχει και καρτουνίστικα χαρακτηριστικά ο Παναγιωτόπουλος και δημιουργούσε και με το στιλ του την (ψευδ)αίσθηση του «καλού παιδιού». Γλυκούλης. Επιτυχημένος, χωρίς να το διατυμπανίζει.

Λύκος με προβιά προβάτου

Λύκος με προβιά προβάτου. Η νεαρή γυναίκα, με την οποία συνδεόταν ερωτικά, πριν από χρόνια ο Παναγιωτόπουλος, βρήκε το σθένος και τράβηξε την «προβιά». Τον «ξεσκέπασε».

Ο δικός της «λύκος» δεν είχε τα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά. Ήταν όμως εξίσου «αιμοδιψής». Αδίστακτος.

Ανέβασε οπτικοακουστικό υλικό από τις ιδιαίτερες, προσωπικές στιγμές τους, σε περισσότερα από ένα σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου. Τρία βίντεο και περίπου 300 φωτογραφίες, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Χωρίς την συγκατάθεσης της γυναίκας, όπως έγινε γνωστό. Άρα και εν αγνοία της.

Δεν έγινε χθες, ούτε τον περασμένο μήνα. Αλλά το 2018 (κατά μία εκδοχή το 2016).

Η νέα γυναίκα κινήθηκε νομικά εναντίον του όταν πληροφορήθηκε την πράξη του. Εκείνος, αν και σε νέα σχέση, ανέβασε και άλλο βίντεο με την κοπέλα, σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που δημοσιοποίησε την καταγγελία της κοπέλας.

Κατόπιν εορτής

Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία, κινήθηκε διαδικασία αυτόφωρου,  αλλά ο Παναγιωτόπουλος καθώς βρισκόταν στην Αλόννησο διέφυγε της σύλληψης. Το υλικό στις πορνογραφικές ιστοσελίδες και κανάλια κατέβηκε έπειτα από αίτημα της καταγγέλλουσας.

Ένα χρόνο αργότερα ο Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να επανορθώσει, ζητώντας συγχώρεση από το θύμα του. Εν τέλει και έπειτα από συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία της κοπέλας που την μοιράστηκε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη και την έκανε γνωστή, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει καμία σχέση μαζί της ούτε να τα βρουν εξωδικαστικά.

Σχεδόν 24 ώρες μετά την αποκάλυψη για τα αίσχη που έκανε κατ’ εξακολούθηση ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έστειλε κείμενο υποτίθεται μεταμέλειας το οποίο διαβάστηκε στην εκπομπή «Το πρωινό». Σε αυτό έγραψε ότι ζητά δημόσια συγγνώμη.

Ποιος να τον πιστέψει. «Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν», αναφέρει στις πρώτες αράδες του κειμένου του ο παρουσιαστής.

Τί ακριβώς εννοεί;

Σοβαρά τώρα; «Κακή συγκυρία»; Ποια είναι ακριβώς αυτή η κακή συγκυρία; Τί σημαίνει κακή συγκυρία; Τα έφερνε βόλτα δύσκολα οικονομικά και κάποιος τον παρέσυρε να ανεβάσει το υλικό σε πορνογραφικό σάιτ για να βγει από την οικονομική θέση που είχε βρεθεί; Γιατί δεν εξήγησε πως αντιλαμβάνεται την «κακή συγκυρία» ώστε να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι;  

Δεν είχε πρόθεση να βλάψει; Δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει; Δεν είχε πρόθεση να ζημιώσει κανέναν; Αλλά τότε γιατί το έκανε; «Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου» που λέει και η διαφήμιση; Κρύο αστείο. Ξέρει από τέτοια ο ίδιος. Δεν θα παρεξηγήσει.

Θα είχε ενδιαφέρον, εφόσον μπήκε στον κόπο να γράψει κείμενο μεταμέλειας να αναπτύξει πως αντιλαμβάνεται την «βλάβη», την «προσβολή», τη «ζημιά».

«Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως».

Από ποια μέρα ακριβώς το μετανιώνει, μπορεί να προσδιορίσει; Μήπως από χθες που συνειδητοποίησε, έπειτα από τσουνάμι κατακραυγής που εισέπραξε, το μέγεθος της- αν μη τι άλλο- ολέθριας πράξης του; Γιατί δεν το έκανε τότε που βρέθηκε σε «κακή συγκυρία»;

Αν ζήτησε και εμπράκτως συγγνώμη, όπως γράφει, τότε λέει ψέματα η πρώην κοπέλα του, ότι τής «πήρε» τρείς μήνες, όπως αναφέρθηκε, για να εντοπίσει διαχειριστές κάποιων από τις επίμαχες ιστοσελίδες και να κατεβάσουν το υλικό από τις προσωπικές στιγμές τους; Γιατί δεν ανέπτυξε στην επιστολή «συγγνώμης» με ποιόν έμπρακτο τρόπο διόρθωσε ό,τι είχε κάνει και προκαλέσει;

Λένε ότι «από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» αλλά και ότι «η συγγνώμη είναι μισό χ@#$@μο». Δεν θα μάθουμε τί από τα δύο ή και τα δύο, ισχύουν στην περίπτωση του Παναγιωτόπουλου.

Επειδή όμως τα γραπτά μένουν αυτό το κείμενο είναι κακό όσο η πράξη του και δεν πείθει.

Φαίνεται να εξαναγκάστηκε σε δήλωση μεταμέλειας, δημόσιας συγγνώμης από την δημόσια κατακραυγή που εισέπραξε και μάλλον- αφελώς σκεπτόμενος;- δεν έβαζε ο νους του.

Ίσως πίστεψε ότι αυτή, ακόμα κι έτσι, θα άμβλυνε τα πράγματα. Απλώς τα έκανε ακόμα χειρότερα. Για τον ίδιον.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Και νέα καταγγελία από τραγουδίστρια (Video)

Deal: Πήρε από τον τραπεζίτη 60.000 ευρώ κι έφυγε! (Video)

Γιώργος Τράγκας: Όταν «προκάλεσε» τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο – Η επίθεση στην Λιάνη, η Χρυσή Αυγή και ο κορωνοϊός (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:16