search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Το μυστικό Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού

14.12.2021 07:30
mitsotakis-ieronymos

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιερά Σύνοδο, είχε αποφασιστεί εδώ και ενάμιση μήνα σε μία τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό. Κρατήθηκε μυστική, μέχρι πριν δυο τρεις μέρες, ώστε να μην ναρκοθετηθεί, από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, που δεν θα επιθυμούσαν να γίνει.

Αφορμή -δυστυχώς- είναι η πανδημία, τα μέτρα για την εκκλησία, η εφαρμογή τους και ο σχεδιασμός από εδώ και πέρα.

Ή πραγματική «αιτία» της συνάντησης, ήταν να μπουν οι βάσεις για να αρχίσει ενας διάλογος για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, τόσο για την εκκλησιαστική περιουσία όσο και για άλλα θέματα (μισθοδοσία κλήρου, προσλήψεις ιερέων, κλπ)!

Προβλέπω να υπάρξει το επόμενο διάστημα η σύσταση μιας ολιγομελούς κοινής επιτροπής, η οποία θα άρχισει μια κουβέντα, για να μπουν οι βάσεις για μια συμφωνία.

Στόχος είναι, πριν τις εκλογές, να έχει μπει η ατζέντα και να έχουν συμφωνηθεί βασικά πράγματα.

Α, και κάτι ακόμα που δεν είναι …τυπικό. Η πρόταση για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Σύνοδο, ήταν του Αρχιεπισκόπου.

Διαβάστε επίσης:

Οι τιμές πετάνε

Ρίχνει στο τραπέζι εκατομμύρια

Μεγάλος παίκτης για Αττική Οδό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:23