search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45
MENU CLOSE

Πάτρα-Πύργος: Μέσα στο 2024 αποδίδεται τμηματικά ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος

15.12.2021 22:02
karamanlis-odikos.jpg


Μετά την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελική έγκριση της κατασκευής του έργου από την Κομισιόν, ανέφερε:

«Ύστερα από δύο χρόνια μεθοδικής και επίμονης δουλειάς, οι προσπάθειές μας δικαιώνονται και ένα μεγάλο έργο, επιτέλους, ξεκινά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε, σήμερα, την οριστική έγκριση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου!».

Οπως υπενθύμισε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής, το έργο θα ήταν ήδη έτοιμο σήμερα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έσπαγε σε 8 κομμάτια. «Κι εδώ θα χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ: ‘‘Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο’’. Όντως! Το δικό του. Όπως και η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο: της κυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης επισήμανε ότι ο νέος αυτοκινητόδρομος, με ταχύτητα μελέτης 120 χλμ./ώρα θα περιλαμβάνει γέφυρες, τεχνικά έργα και όλες τις προβλέψεις των υπόλοιπων αυτοκινητόδρομων στη χώρα. «Το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με χρόνο κατασκευής τους 40 μήνες, όμως τα πρώτα 56 χλμ. ξεκινώντας από τον Πύργο θα δοθούν σε κυκλοφορία πριν τα 3 χρόνια. Εντός του 2024 λοιπόν, ένα σημαντικό έργο για την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα θα ξεκινήσει να αποδίδεται στους πολίτες».

Διαβάστε επίσης:

Freedom Pass: Εξάμηνη παράταση για το voucher των 150 ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης λόγω θανάτου

Νέα εποχή για το ξενοδοχείο Hilton: Μετονομάζεται σε Conrad με συμφωνία μαμούθ


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45