search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πόσο αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση – Με ποιο εμβόλιο γρηγορότερα

16.12.2021 15:43
VACCINE_NEW

Μία νέα μεγάλη βρετανική έρευνα, η πιο ολοκληρωμένη έως σήμερα έδειξε την «έκρηξη» αντισωμάτων που παράγει η χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης.

Δεν εξετάστηκε μόνο ο εμβολιασμός με Pfizer και Μoderna ως booster δόση αλλά συνολικά επτά εμβόλια. Τα εμβόλια των AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax, Valneva και Curevac ως ενισχυτικές δόσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

– Όσοι έκαναν εμβόλιο Pfizer μετά από δύο δόσεις AstraZeneca (κάτι που αφορά πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα), ένα μήνα μετά είχαν επίπεδα αντισωμάτων περίπου 25 φορές υψηλότερα.

– Όσοι έκαναν ξανά Pfizer μετά από δύο δόσεις Pfizer, είχαν αύξηση αντισωμάτων κατά τουλάχιστον 8 φορές.

– Η πιο ισχυρή ενισχυτική πλήρης δόση ήταν με εμβόλιο Moderna: όταν αυτό έγινε μετά από δύο δόσεις AstraZeneca, αύξησε τα αντισώματα κατά 32 φορές

– Ενώ όταν έγινε μετά από δύο δόσεις Pfizer, αύξησε τα αντισώματα κατά 11 φορές (σε μερικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η ενισχυτική δόση Moderna είναι μισή)

Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ενισχυτική δόση με Pfizer θα μπορούσε να είναι ακόμη και μισή, αφού διαπιστώθηκε ότι η μισή τρίτη δόση Pfizer αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά σχεδόν 17 φορές σε όσους είχαν πλήρως εμβολιαστεί με AstraZeneca και κατά 6 τουλάχιστον φορές σε όσους είχαν πριν κάνει δύο δόσεις επίσης Pfizer.

Διαβάστε επίσης:

Το εξωτικό φρούτο που κάνει «θαύματα» στην υγεία – Από ποιες σοβαρές ασθένειες προστατεύει

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία – Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον

Μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλή η πιθανότητα εξάπλωσής της προειδοποιεί το ECDC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:36