search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Προϋπολογισμός 2022: Σταϊκούρας στη Βουλή: «Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές»

18.12.2021 17:07
staikouras_2986.jpg

Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, κατηγορώντας τον για ανεύθυνη αντιπολίτευση, λαϊκισμό και απουσία προτάσεων.

«Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει συνετά και υπεύθυνα, πατάει στον πραγματικό κόσμο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία αστεία αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, προσκαλεί τους πολίτες σε νέες πτήσεις στα ροζ συννεφάκια του λαϊκισμού», τόνισε.

Για να προσθέσει: «Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές, παρόλο που η οικονομία ανακάμπτει δυναμικά. Μιλάτε για λανθασμένη κατεύθυνση, παρόλο που όλοι αναγνωρίζουν ότι κινούμαστε σωστά. Κύριε Τσίπρα παραμένετε αιχμάλωτος ψευδαισθήσεων».

Όσον αφορά το έργο της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πέντε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αυτές είναι οι εξής:

Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις 30 Ιουνίου 2022. Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του ποσού μέχρι 31 Μαρτίου με επιπλέον έκπτωση 15%

-Δυνατότητα συμψηφισμού φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι στο πρόγραμμα των παγίων δαπανών έως 30 Ιουνίου

-Επεκτείνεται η ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι 31 Μαρτίου

Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για προϊόντα αιμοκάθαρσης έως τις 30 Ιουνίου 2022

-Από το 2022 επιλεγμένες δαπάνες για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση εκπίπτουν 100% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά το έργο της κυβέρνηση, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η ανεργία, έχει τονωθεί το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, ενώ υπάρχει αύξηση των καταθέσεων, πράγμα που όπως είπε «αποδεικνύει τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι βασικοί στόχοι του οικονομικού επιτελείου, που υποστήριξε ότι είτε ήδη επιτυγχάνονται είτε δρομολογούνται, είναι οι εξής:

-Επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.
-Διατηρήσιμη ανάπτυξη
-Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων
-Έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας το 2022. Ήδη δρομολογείται
-Μείωση των κόκκινων δανείων
-Επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2023.
-Απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το 2023.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35