search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:47
MENU CLOSE

Εμβολιασμός-Θεοδωρίδου: Τα παιδιά προσέρχονται με υποδειγματική τάξη και πειθαρχία

20.12.2021 18:51
theodoridou-new

Σε νεότερα δεδομένα για την ασφάλεια των εμβολίων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Μέχρι 10 Δεκεμβρίου στην Αμερική είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 7 εκατ. δόσεις εμβολίων. Καταγράφηκαν 3233 αναφορές, το 97% μη σοβαρές. Οι συνηθέστερες παρενέργειες ήταν πόνος, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγία, μυαλγία. Οκτώ περιπτώσεις καταγράφηκαν με μυοκαρδίτιδα, με συμπτώματα ήπια και που υποχώρησαν γρήγορα.

Στην Ελλάδα τα παιδιά 5-11 ετών προσέρχονται με υποδειγματική τάξη και πειθαρχία για τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19. Η εικόνα είναι πραγματικά γιορτινή, είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στην παραλλαγή Όμικρον“. Το θέμα της μεταδοτικότητας έχει διευκρινιστεί, είπε. Έχει αυξημένη μεταδοτικότητα που διπλασιάζει τα κρούσματα κάθε δύο ημέρες. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν αλλά ηπιότερα, ανέφερε. Επίσης άτομα που έχουν νοσήσει μπορεί να επαναμολυνθούν.

Περιορισμένα είναι τα δεδομένα για την βαρύτητα της νόσου. Υπάρχει είπε η Καθηγήτρια συγκρατημένη αισιοδοξία από στοιχεία που έρχονται από την Ν. Αφρική. Τα άτομα που εισάγονται στο Νοσοκομείο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και η θνητότητα μικρή σε σχέση με το προηγούμενο κύμα. Ερωτηματικό μπαίνει αν αυτά θα ισχύσουν για τα κράτη της Ευρώπης ,καθώς δεν γνωρίζουμε πως θα επιδράσει ο ιός σε μεγαλύτερα των 50 ετών άτομα.

Αναφερόμενη στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της “Όμικρον” είπε ότι σε δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης επανέρχεται σε υψηλή θέση η αρχική άμυνα του οργανισμού.

Τι είπε για τις παρενέργειες στα παιδιά

Μιλώντας αναλυτικά για τα επίσημα στοιχεία από το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν και αφορούν στην ασφάλεια των εμβολίων, η κα Θεοδωρίδου είπε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου από τα 7 και πλέον εκατομμύρια εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά, υπήρξαν 3.233 αναφορές για κάποιες αντιδράσεις από τις οποίες το 97% ήταν μη σοβαρές, όπως πόνος, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγία και μυαλγία.

Η ίδια εξήγησε ότι οι αντιδράσεις ήταν ήπιες και παροδικές και μόνο σε 8 περιπτώσεις μπήκε ο ορισμός της μυοκαρδίτιδας σε τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια μετά από τη δεύτερη δόση. Όλα τα παιδιά όμως είναι καλά καθώς έγινε πλήρης αποκατάσταση της υγείας τους, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου επισημαίνοντας ότι παραμένει μία εξαιρετικά σπάνια αντίδραση που δεν επηρεάζει τον εμβολιασμό των παιδιών καθώς συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Εισαγγελική έρευνα και για άλλα ροζ βίντεο

O Γιάννης Τσιμιτσέλης έκανε on air πρόταση στην Κατερίνα Γερονικολού – «Δέχομαι» (Photo | Video)

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Αγωγή εναντίον του από τους Ράδιο Αρβύλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34