search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα στη λιανική αγορά του ρεύματος

20.12.2021 13:25
revma new

Με τις τιμές του ρεύματος να βρίσκονται σε άνοδο διεθνώς και την ενεργειακή κρίση να προβληματίζει τους καταναλωτές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά της λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες χαμηλής τάσης.  

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προηγηθεί προπαρασκευαστική έρευνα και παρακολούθηση της αγοράς, με την ΕΑ να προχωρά σε μέτρα έρευνας σε δεκαοκτώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών

Η ΕΑ σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο του ανταγωνισμού στον κλάδο ενέργειας, παρακολουθεί στενά τις αυξήσεις τιμών που σημειώνονται διεθνώς ως συνέπεια και της τρέχουσας πανδημίας, καθόσον οι αυξήσεις αυτές δύνανται να έχουν επιπτώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.

 Έχει δε συστήσει ομάδα εργασίας που απαρτίζεται από στελέχη της σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και της ημεδαπής, όπως το Cambridge University, το University of East Anglia, καθώς και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό την στενή παρακολούθηση της αγοράς

Σημειώνεται πώς αντιδράσεις από τους προμηθευτές αλλά θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές είχαν προκαλέσει οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη διαφάνεια στους λογαριασμούς ρεύματος, την τυποποίηση των σχετικών εντύπων και την κατηγοριοποίηση των τιμολογίων ανάλογα με την κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης

ΙΚΕΑ: Άνοιξε κατάστημα «νέας γενιάς» στο The Mall Athens – Οι νέες κινήσεις

Αττική: Kορυφαίος Μητροπολιτικός Παραθαλάσσιος Προορισμός παγκοσμίως για το 2021

ΕΚΤ: Τέλος το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, «παράθυρο» για την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:41