search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Καταγγελία συνδικαλιστών ΕΛΑΣ: «Δηλώνουμε “μαϊμού” περιπολίες με άνωθεν εντολές» (Video)

20.12.2021 11:00
peripoliko_new

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία, που δημιουργεί νέα ερωτήματα για την λειτουργία της ΕΛΑΣ, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργος Σταματάκης μιλώντας στο Mega, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης προσωπικού δηλώνονται με άνωθεν εντολές ψευδώς, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, ότι γίνονται περιπολίες ενώ στην πραγματικότητα δεν γίνονται.

«Θεωρούσαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά δυστυχώς δεν τα είχαμε δει. Κάνουν περιπολίες “μαϊμού’ στα χαρτιά. Φαίνονται ότι γίνονται περιπολίες αλλά μόνο στα χαρτιά. Κοροϊδεύουμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταματάκης.

Όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Σταματάκης, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής δηλώνονται «μαϊμού» περιπολίες, καθώς τα τμήματα διαθέτουν μόνο δυο άτομα προσωπικό και αντικειμενικά δεν μπορούν να κάνουν περιπολίες στις γειτονιές καθώς θα έπρεπε να κλείσουν το αστυνομικό τμήμα.

Προκειμένου, όμως, να φαίνεται ότι γίνονται περιπολίες και αστυνομεύονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής,  αυτές δηλώνονται είτε ψευδώς στα χαρτιά είτε ψευδώς προφορικά στην Άμεση Δράση.

«Κάποιες φορές αποφεύγεται να αποτυπώνονται γραπτώς οι «μαϊμού» περιπολίες, η εξαπάτηση» όπως είπε, «αλλά δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης και να δηλώνουν ανάληψη υπηρεσίας. ότι εκείνοι κάνουν περιπολία, δηλαδή ο αξιωματικός υπηρεσίας ως οδηγός με συνοδό τον φρουρό του αστυνομικού τμήματος».

«Πράγμα αδύνατο γιατί τότε θα έπρεπε να κλείσουν το αστυνομικό τμήμα, πράγμα που δεν γίνεται», είπε ο Γιώργος Σταματάκης.

«Οι εντολές δίνονται άνωθεν από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν αυτές τις εντολές, από αυτούς που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή και όχι μόνο. Είναι πρωτοφανές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής απαντώντας το ερώτημα ποιος έχει δώσει τις εντολές για «μαϊμού» περιπολίες

Τέλος, πρόσθεσε ότι η νέα «πατέντα» που σχεδιάζεται αντί της ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων είναι να κάνει περιπολία ένα άτομο και το δεύτερο να μείνει στο αστυνομικό τμήμα για να μην κλείσει.

Διαβάστε επίσης:

Πήλιο: Του ζήτησε βοήθεια γιατί είχε χαθεί και αυτός την βίασε

Ηράκλειο: Φαρμακοποιός έδινε πλαστά τεστ κορωνοϊού για 7 ευρώ

Βόλος: Την χτύπησαν άσχημα οι γονείς της επειδή δεν πήρε το πτυχίο των Αγγλικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09