search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Θωμαΐδη για το ιικό φορτίο, έρχεται αύξηση στα κρούσματα – Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική

22.12.2021 15:11
kovid-new-0863

Μετά από τρεις εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος μίλησε για την αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής και Κρήτης.

«Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι εδώ και έναν μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Το κλίμα από το Λονδίνο, πρόσθεσε, είναι ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη, αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60. Συνεπώς, σύμφωνα με τον καθηγητή, και η μετάλλαξη Όμικρον αφορά αυτή κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.

Διαβάστε επίσης

Λάρισα: Συνέλαβαν μαθητές για παιδική πορνογραφία – Σοκ από φωτογραφία που έδειχνε ο ένας στον άλλο

Αλλαγή στους λογαριασμούς ρεύματος: Ενιαία έντυπα για όλους τους παρόχους – Πώς θα είναι (Photos)

ΕΠΑΛ Αιγάλεω: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή καθηγητή με μαθητές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50