search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Μπρατάκος – ΕΒΕΑ: Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας – Άνισος για τις ελληνικές επιχειρήσεις

27.12.2021 19:49
Mpratakos_new

Ο Γιάννης Μπρατάκος ζήτησε την κατάργηση του ειδικού φόρου πολυτελείας 10% «που πλήττει σημαντικά τις επιχειρήσεις» και τον ανταγωνισμό με αυτές του εξωτερικού.



Συγκεκριμένα, το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού φόρου πολυτελείας 10%, «που πλήττει σημαντικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αργυροχρυσοχοΐας και εισαγωγής ωρολογίων από πολύτιμα μέταλλα, από την εισαγωγή του αντίστοιχου νόμου το 2010, ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ένταξής της στον Τριμερή Μηχανισμό Στήριξης», θίγει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει στην επιστολή, τη δυναμικότητα και τη σημασία του κλάδου στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι οι σημαντικές δυνατότητες που παρουσιάζει για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, απειλούνται από τη διατήρηση του φόρου πολυτελείας, ο οποίος δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιφερειακή και τη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων και εισροής συναλλάγματος, τη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι οι μειωμένες πωλήσεις καθιστούν τον εισπραττόμενο φόρο πολυτελείας 10%, υποπολλαπλάσιο έσοδο για το κράτος από την προκύπτουσα απώλεια πολλαπλάσιου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ με αύξηση 13 ευρώ από την Πρωτοχρονιά

ΑΑΔΕ: Οι 12 τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις για το 2021

Πότε θα καταβληθούν τα €250 στους χαμηλοσυνταξιούχους και το έκτακτο επίδομα σε αναπήρους και υπερήλικες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33