search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 04:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Σιωπηλό» ρεβεγιόν με ανοιχτή εστίαση μέχρι τις 02:00 – Ολοταχώς για 30.000 κρούσματα

29.12.2021 13:52
prwtoxronia_2022

Από το πρωί της Πεμπτης αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει στις 15.00 ο Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με φόντο την «επέλαση» της μετάλλαξης Όμικρον και την έκρηξη στα κρούσματα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσά του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θάνου Πλεύρη.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εισηγηθεί τα τελικά μέτρα.

Στις 15:00 σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οι αποφάσεις για ρεβεγιόν και μουσική

Τα μέτρα που είχε αποφασιστεί να τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022 θα εφαρμοστούν από αύριο στις 06:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 30 Δεκεμβρίου τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική.

Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Για τα νυχτερινά κέντρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι κλειστά καθώς δεν θα μπορούν να παίξουν μουσική θα τους δοθεί αποζημίωση από το κράτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στα μπαρ θα λειτουργούν έως τις 12 χωρίς μουσική.

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ στα κρούσματα

Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις με βάση τις πληροφορίες από την μέχρι τώρα καταμέτρηση στα κρούσματα, αναφέρουν ότι θα έχουμε τρίτο συνεχόμενο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να «αγγίξει» ή και να ξεπεράσει σήμερα τις 30.000.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Στις 15.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης

Ανδρουλάκης: «Καταστροφικές οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας»

Κορωνοϊός: «Μάγοι» του υπουργείου Παιδείας παριστάνουν τους επιδημιολόγους, λέει ο Νίκος Φίλης για τα σχολεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44