search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:24
MENU CLOSE

Nord Stream 2: Έτοιμος να λειτουργήσει λέει η Gazprom – Θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη δηλώνει ο Πούτιν

29.12.2021 18:28
nordstream2098-new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, καθώς και στην Ουκρανία, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί για το έργο του αγωγού, θα δουν μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «ακόμη και για την ίδια την Ουκρανία αυτό (η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream-2) θα μειώσει τις τιμές επειδή έναν σημαντικό όγκο ρωσικού φυσικού αερίου τον αγοράζουν με βάση τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού και η δεύτερη γραμμή του δίδυμου αγωγού έχει πληρωθεί με αέριο. Ο αγωγός περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Gazprom κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει παγώσει την διαδικασία λειτουργίας του Nord Stream 2 μέχρι να ευθυγραμμιστούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της εταιρείας με τους γερμανικούς κανόνες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: «Τσουνάμι» κρουσμάτων από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον

Βόρεια Μακεδονία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

Η ενεργειακή κρίση δίνει παράταση στο λιγνίτη ως και το 2025 – Τι απαντά η ΔΕΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06