search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Βατόπουλος για μετάλλαξη Όμικρον: Ρεαλιστικό να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας (Video)

30.12.2021 20:40
vatopoulos-new

Μία αισιόδοξη οπτική για την εξέλιξη της πανδημίας προσέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης, ο καθηγητής εκτίμησε ότι «θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία (η πανδημία) φέτος», χαρακτηρίζοντας ρεαλιστικό το σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας και εξηγώντας ότι θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία. «Το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

«Προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις»

«Έχουμε έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα. Για αυτό, ό,τι μπορεί να κάνει ο καθένας, ας το κάνει», ανέφερε ακόμα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Επίσης, ο καθηγητής Μικροβιολογίας συνέστησε πέρα από μεγάλη προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι πολίτες που θα μαζευτούν σε τραπέζια, να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, προσθέτοντας πως καλό είναι «να κάνουν και ένα σελφ τεστ ή ένα rapid test παραμονή ή ανήμερα».

«Οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «η πανδημία είναι εδώ και όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα».

«Ρεαλιστικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν»

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πώς θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεχτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε», σχολιάζοντας ακόμα ότι είναι μια μεγάλη συζήτηση το αν θα έπρεπε να παρθούν νωρίτερα καθώς όπως επεσήμανε, είναι ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό στην κοινωνία και στο τι είναι σωστό υγειονομικά.

Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία, παρέπεμψε στην συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:
Νέα NOTAM: Τι αλλάζει στο χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Κορωνοϊός: Κοντά στα 35.000 τα σημερινά κρούσματα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα τραβούν χειρόφρενο μετρό, ηλεκτρικός, τραμ – Τα τελευταία δρομολόγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27