search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:00
MENU CLOSE

Άνοιγμα σχολείων: Την Τρίτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Ανακοινώσεις από Κεραμέως και Πλεύρη

03.01.2022 21:11
sxoleia_new

Συνεδριάζει την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο, στην παρούσα συγκυρία, είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της χώρας. Η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε χωρίς να αποφασιστούν μέτρα ή τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία, καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της σημερινής, αλλά και της αυριανής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνεχείς εσωτερικές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας,  με τις τελικές αποφάσεις να αναμένουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Η οριστική απόφαση όμως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία, που σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Αυτό που δεν αποκλείεται, πάντως, είναι να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία. Μία σκέψη θα μπορούσε να είναι να υποβάλλονται σε self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές ή ο αριθμός των τεστ να αυξηθεί σε τρία από δύο την εβδομάδα. Ωστόσο, τίποτα προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη προτείνει δέσμη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τα rapid test στην Εργάνη: Δέχεται μόνο τα μοριακά – Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Ευαγγελισμός: Μπλόκο στα επισκεπτήρια – 92 υγειονομικοί με κορωνοϊό

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε πλειστηριασμό τα σπίτια του σε Βραχάτι και Ψυχικό – Η τιμή εκκίνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:59