search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:53
MENU CLOSE

«Σαρώνει» η Όμικρον στα παιδιά: Σχεδόν 8.000 κρούσματα, πριν ανοίξουν τα σχολεία (Video)

04.01.2022 23:16
sxoleia

Τα 8.000 πλησιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνει ότι η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων είναι προς όφελος των μαθητών.

«Έχει αποδειχθεί από την εμπειρία μας από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, πόσο υπέρ των παιδιών είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά να πάνε κανονικά στο σχολείο, είναι υπέρ της θωράκισης των παιδιών γιατί είναι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που φορούν τη μάσκα τους και τηρούν τα μέτρα, ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα με rapid test και αυτό βοηθά και τα ίδια να διαγνωστούν σε πιο συμπτωματικό επίπεδο και συνεπώς να μην μεταδόσουν στην υπόλοιπη τάξη αλλά και στην οικογένειά τους. Σε αντίθετη περίπτωση με τα σχολεία κλειστά, όπως στις διακοπές για τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν κάνανε τεστ», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι περισσότεροι γονείς πλέον ακολουθούν σωστά τις οδηγίες. Το 50%+1 είναι ένα όριο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Είναι ένα όριο που έχει τεθεί κυρίως από το υπουργείο Παιδείας. Η εμπειρία μας από την «Δέλτα» μέχρι τώρα, έδειξε ότι η χρήση της μάσκας, που στα σχολεία τηρείται αυτό το μέτρο, προστατεύει σημαντικά», συμπλήρωσε.

«Το 50%+1 αφορά στην λειτουργία του τμήματος, και αφορά την συνολική απουσία, όχι μόνο από κορωνοϊό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ . που θέτει σαν προτεραιότητα την διατήρηση των σχολείων ανοιχτών, και δεύτερον, το γεγονός ότι ακολουθούμε την πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το κλείσιμο των σχολείων και των τάξεων με το εκτεταμένο testing», τόνισε ακόμα η κ. Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε επίσης

Επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη: Έκρηξη κρουσμάτων σε Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία

Δώρο ένα σπίτι από τα αδέρφια Αντετοκούνμπο για έναν τυχερό

Στα χέρια του Σέρβου Ντράγκαν Σόλακ της Nova η Σαουθάμπτον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:50