search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τον εορτασμό των Θεοφανείων αλλά δεν παίρνει επιπλέον μέτρα – Πανικός στα νοσοκομεία όλης της χώρας

06.01.2022 07:00
theofaneia_new

Χωρίς επιπλέον μέτρα για τις εκκλησίες – παρά την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον – γιορτάζεται σήμερα σε όλη την χώρα η γιορτή των Θεοφανείων.

Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται ανήσυχα για το πώς θα εξελιχθεί η αυριανή μέρα, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην πιέσει περισσότερο τους πιστούς έχει να κάνει προφανώς με το ότι στην πλειοψηφία τους είναι ένα συντηρητικό ακροατήριο το οποίο πρόσκεινται στην ΝΔ.

Άλλωστε ούτε τις ημέρες της πρωτοχρονιάς υπήρξαν ειδικά μέτρα ούτε πιεστικοί έλεγχοι παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι ο νόμος ισχύει το ίδιο για όλους. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, να κάνουν self test πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις, και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα.

Εν τω μεταξύ την ίδια στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται για μια ακόμη φορά στα όρια του αφού μέσα σε 10 ημέρες, από 300 οι ημερήσιες εισαγωγές έφτασαν τις 641.

Στην εκρηκτική αύξηση αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης λέγοντας ότι «ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 στα νοσοκομεία έδειξε σημαντική επιδείνωση της τάξης του 34%, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ανέβηκε στο 1,4».

Το γεγονός ακόμα ότι δεκάδες γιατροί και υγειονομικοί εμφανίζονται καθημερινά θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον επιβαρύνει την ήδη κακή κατάσταση των νοσοκομείων αν μάλιστα κανείς συνυπολογίσει και τους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε μάλιστα ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας του κορωνοϊού, φθάνουν τους 2.000, ενώ μόνο στην 1η ΥΠΕ ο αριθμός των νοσούντων αγγίζει τα 750.

Να σημειωθεί  ότι στον «Ευαγγελισμό» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό  92 υγειονομικοί ενώ στο «Γ. Γεννηματάς» άλλοι 79. Παράλληλα, σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» άλλοι 37 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προειδοποιεί μάλιστα ότι η πενθήμερη καραντίνα ίσως να μην είναι αρκετή και ενδέχεται να προκληθεί ενδονοσοκομειακή διασπορά.

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 50

Κορωνοϊός-Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 90% η Όμικρον στην Ελλάδα – Προχωράμε σε επιτάξεις (Video)

Μετάλλαξη Όμικρον: Η υπνική παράλυση πιθανή παρενέργεια σύμφωνα με έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:22