search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:20
MENU CLOSE

Καρδιά: 4 τρόποι να την φροντίσετε σε λιγότερο από 30′

06.01.2022 11:46
heart

Η προστασία της καρδιακή υγείας δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Αρκούν τέσσερις απλές ενέργειες για να εξασφαλίσετε μεγάλα οφέλη για την καρδιά.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αρκεί να:

1. Τρώτε ξηρούς καρπούς για σνακ 

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά. «Η κατανάλωση λίγο παραπάνω από 140 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», σημειώνει ο διαιτολόγος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Christie Williams, MS, R.D.N. Τα καρύδια έχουν τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

2. Αυξήσετε την άσκηση

Η αύξηση του χρόνου άσκησης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για υγιή καρδιά. Ιδανικά, θα πρέπει να ασκείστε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, συμβουλεύει ο καθηγητής Ιατρικής και φυσιολόγος του Johns Hopkins, Kerry J. Stewart, Ed.D. Επί παραδείγματι, μπορεί να είναι 30 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, και απλές ή μικρότερης έντασης κινήσεις όπως το τέντωμα για 10 έως 15 λεπτά μπορούν να ωφελήσουν την καρδιαγγειακή υγεία, με στόχο τα 150 λεπτά την εβδομάδα.

3. Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο

Χωρίς αρκετό ύπνο, ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις και έμφραγμα αυξάνεται – ανεξάρτητα από την ηλικία , το βάρος, τον χρόνο άσκησης ή το κάπνισμα.

4. Προγραμματίσετε το check-up σας

Προγραμματίστε άμεσα έναν έλεγχο σε περίπτωση που το καθυστερήσατε, ώστε εσείς και ο γιατρός σας να είστε ενημερωμένοι για πιθανό καρδιακό κίνδυνο,  και τις κινήσεις που πιθανώς χρειαστεί να κάνετε για την προστασία της καρδιάς σας.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 7 συμπτώματα που μαρτυρούν πως κάποιος νόσησε χωρίς να το ξέρει

Διαβήτης: Η διατροφή που αδυνατίζει και καταπολεμά τη νόσο

Η χειμωνιάτικη σούπα που κάνει καλό στο έντερο και προστατεύει από την οστεοπόρωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17