search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:25
MENU CLOSE

Καιρός -Μαρουσάκης: Δραματική αλλαγή του σκηνικού με χιόνια και στην Αττική

07.01.2022 13:17
xioni new

Δραματική αλλαγή του καιρού από σήμερα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και «επιστροφή» στο χειμώνα, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχει διάρκεια πολλών ημερών, ενώ δεν αποκλείονται και χιόνια στην Αττική.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας».

Στην Αττική αναμένονται χιόνια περίπου σε ένα δεκαήμερο.

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας»

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «Στην Ισπανία δημιουργείται ένα “ατμοσφαιρικό βουνό” που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό», πρόσθεσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πιο ισχυρό, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και στην Αττική».

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Του έριξε οινόπνευμα και επιχείρησε να τον κάψει ζωντανό – Την είχε απειλήσει με τσεκούρι

«Όμικρον»: Πόσο προστατεύει κάθε τύπος μάσκας από τον κορωνοϊό – Επιστήμονες δίνουν τις απαντήσεις

Όμικρον – Καπραβέλος: «Η κατάσταση δεν ελέγχεται – Μοναδική χώρα στην Ευρώπη με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09