search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Παγώνη: Πάνω από 50 εισαγωγές στο «Γεννηματάς» μέχρι τις 5.20 το πρωί (Video)

07.01.2022 07:48
gennimatas_new

Την έντονη ανησυχία της ότι μπαίνουμε σε νέα φάση, όπου το ήδη υπερφορτωμένο ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε χαρακτηριστικά λόγο, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, για ένα κρίσιμο δεκαήμερο καθώς το σύστημα υγείας αναμένεται να βρεθεί στο βαθύ «κόκκινο» εξαιτίας του άκρως μεταδοτικού στελέχους της μετάλλαξης «Όμικρον».

Όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι σήμερα στις 5.20 το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 50 εισαγωγές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». 

Σχεδόν όλοι οι εν λόγω ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι και πρόκειται για σοβαρά περιστατικά.

Ο αριθμός αυτός, όπως επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, είναι αρκετά αυξημένος συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί πάντως το γεγονός ότι οι ειδικοί ελπίζουν ότι οι ασθενείς που τελικώς θα χρειαστεί να διασωληνωθούν λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» θα είναι λιγότεροι.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην πενταήμερη καραντίνα, τονίζοντας πως όσοι νόσησαν με κορωνοϊό δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη ημέρα στην εργασία τους, καθώς ακόμα νιώθουν αδύναμοι. Όπως τόνισε η ίδια, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το πενθήμερο δεν αρκεί για κάθε οργανισμό. 

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπoρούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του».

Η ίδια εκτίμησε πως για να επιστρέψει κάποιος στην εργασία χρειάζονται 10 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός-Μαρουσάκης: «Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες – Πολύ κρύο και χιόνια στο δεύτερο μισό του μήνα»

Στα Τζουμέρκα οικογενειακώς ο Αλέξης Τσίπρας (Photos)

ΕΟΔΥ: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για εμβόλια, τεστ, νόσηση και καραντίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:40