search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Νόβακ Τζόκοβιτς: Για δεύτερη μέρα σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταναστών – Κύμα συμπαράσταση στην Σερβία (Videos)

07.01.2022 09:43
tzokovic_new

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, το νούμερο 1 αυτήν την στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, παρέμεινε για δεύτερη μέρα υπό κράτηση σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Μελβούρνη.

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι του προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του, να μην ακυρωθεί η βίζα του για να παίξει στο Australian Open και να εξαιρεθεί από τις αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού για την Covid-19

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους απάντησε στις αιτιάσεις των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Τζόκοβιτς, ότι «κρατούνταν αιχμάλωτος», τονίζοντας ότι ο σταρ παίκτης είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα ανά πάσα στιγμή.

Ως γνωστόν ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κυνηγά το ρεκόρ του 21ου Grand Slam, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο όταν έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης.

Η βίζα εισόδου του, υποστηριζόμενη από εξαίρεση από τις απαιτήσεις εμβολιασμού της χώρας, ανακλήθηκε, αναγκάζοντας τους δικηγόρους του να προσπαθήσουν επιτυχώς, για νομική έγκριση ώστε να παραμείνει στη χώρα μέχρι την ακρόαση που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία, είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το επιλέξει και η Συνοριακή Δύναμη θα το διευκολύνει πραγματικά», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Τζόκοβιτς αναμένεται να βρεθεί στο δικαστήριο την Δευτέρα, όταν ένας δικαστής θα επιχειρήσει να ξεδιαλύνει την πολυπλοκότητα του ομοσπονδιακού συστήματος της Αυστραλίας, βάσει του οποίου οι πολιτείες και οι περιοχές μπορούν να εκδίδουν εξαιρέσεις εμβολίων, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει τα διεθνή σύνορα και μπορεί να ασκήσει βέτο σε αυτές τις εξαιρέσεις. 

Κύμα συμπαράστασης στην Σερβία

Την ίδια στιγμή, δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι στην Σερβία, ένα ολόκληρο έθνος είναι στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας και πλήθος πολιτών που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στάθηκε ακόμη και ο Πατριάρχης Σερβίας, με ανάρτησή του στο Instagram.

Η σύζυγος του Τζόκοβιτς, η Γελένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με το ζευγάρι να είναι αγκαλιασμένο σε μια παραλία για να γιορτάσει τα  Χριστούγεννα, λέγοντας «ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβόμαστε όλοι πέρα από κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για έναν άλλο άνθρωπο».

Η οικογένεια του Τζόκοβιτς πραγματοποίησε μια συναισθηματική συνέντευξη Τύπου στο εστιατόριό του στο Βελιγράδι την Πέμπτη, με τα εννέα προηγούμενα τρόπαια του Australian Open να εκτίθενται, πριν ακολουθήσει διαμαρτυρία μπροστά στο κοινοβούλιο.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε την αυστραλιανή κυβέρνηση για παρενόχληση και δίωξη, ισχυρισμούς που απέρριψε η Καμπέρα.

«Τον κρατούν αιχμάλωτο. Ποδοπατούν τον Νόβακ για να πατήσουν τη Σερβία», είπε ο Σρντιάν Τζόκοβιτς για τον γιο του.

Διαβάστε επίσης:

Superleague: Aπόλλων – Ολυμπιακός 0-0, στην έκπληξη της χρονιάς στη Ριζούπολη

Βοτανικός-διπλή ανάπλαση: Στον Παναθηναϊκό για 49 έτη το 15% των εσόδων

Συγκλονίζει ο Έρικσεν στην πρώτη του συνέντευξη: «Για 5 λεπτά ήμουν νεκρός, θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38