search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:26
MENU CLOSE

Σχολεία: Χωρίς self-test μαθητές και εκπαιδευτικοί – Διευκρινίσεις από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας

08.01.2022 20:29
sxoleio-thrania_new

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self-test δίνονται σε δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self-test, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας με νέα οδηγία διευκρινίζει το τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τοπτσής: Έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ο Παραολυμπιονίκης

Άγρια αντιπαράθεση και σπόντες του Πολάκη με τους Γεωργιάδη-Πλεύρη στα Social Media (Photos)

Γκάγκα-Κορωνοϊός: Μega εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό παιδιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:26