search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μπάχαλο με τη «σύλληψη» του τενίστα – Διαψεύδει η Αυστραλία

10.01.2022 12:10
djokovic_new

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης που δικαιώνει τον Τζόκοβιτς και του επιτρέπει την είσοδο στην Αυστραλία επικρατεί ένα αλαλούμ καθώς οι πληροφορίες που μετέδωσαν βρετανικά και σερβικά ΜΜΕ ότι ο Σέρβος συνελήφθη, διαψεύδονται από πηγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αυστραλιανά “The Age” και “The Sydney Morning Herald”, που επικαλούνται πηγές από την κυβέρνηση της χώρας, ο Σέρβος τενίστας δεν έχει συλληφθεί, καθώς ακόμη εξετάζεται η περίπτωση της προσωπικής απόφασης του υπουργού για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του.

Το γεγονός επισήμανε λοιπόν και ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

Με βάση όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, ο υπουργός Άλεξ Χοκ, έχει περιθώριο 4 ωρών για να αποφασίσει αν θα παρέμβει ο ίδιος για να ανατραπεί η ανακοίνωση του δικαστηρίου υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς και να απελαθεί οριστικά από την Αυστραλία.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Guardian η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν αναμένεται να αναλάβει δράση σήμερα εναντίον του Τζόκοβιτς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος. Όπως αναφέρε το δημοσίευμα η απόφαση θα ληφθεί εν τέλει αύριο το πρωί.

Σημειώνεται δε, ότι σε μία τέτοια περίπτωση, ο τενίστας δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει ξανά στη χώρα για μία τριετία.

Το πρωί, το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την έφεση του Τζόκοβιτς και αποφάσισε να του επιστρέψει τη βίζα του, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αγωνιστεί στο Australian Open, παρότι ανεμβολίαστος.

Αδελφός Τζόκοβιτς: Όλα αυτά είνα πολιτική

Νωρίτερα πάντως ο αδερφός του Νόβακ Τζόρτζε Τζόκοβιτς ανέφερε ότι επίκειται σύλληψή του.

«Άυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο και θέλουν να τον συλλάβουν», δήλωσε ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό TV Prva, και συνέχισε:

«Όλα αυτά είναι πολιτική. […] Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Σήμερα υπέστησαν μια μεγάλη δικαστική ήττα οι αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να το αντέξουν».

Στη Σερβία, τα συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς και δικαίωσης που προκάλεσε σήμερα το πρωί η δικαστική απόφαση τα διαδέχθηκαν τώρα συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού και αγανάχτησης που αποτυπώνονται μέσα από τις αναρτήσεις των πολιτών στο διαδίκτυο.

Πανηγυρισμοί και… σπρέι πιπεριού

Νωρίτερα, πανηγυρισμοί που ξέφυγαν από τον έλεγχο ξέσπασαν στη Μελβούρνη μετά την είδηση ότι ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος και μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν υπό περιορισμό τις τελευταίες 5 ημέρες.

Ενθουσιαμοί θαυμαστές εθεάθησαν να πέφτουν πάνω στο φιμέ αυτοκίνητό του αφού τον οδήγησαν έξω από το κτίριο γύρω στις 8.45 μ.μ. τη Δευτέρα 10/1, με μερικούς μάλιστα να ξαπλώνουν στο δρόμο σε έκσταση φωνάζοντας το όνομά του.

Η αστυνομία «απάντησε» με σπρέι πιπεριού για να ελέγξει το πλήθος. Σύμφωνα με αναφορές, ένας διαδηλωτής έφτυσε αστυνομικό ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν μπουκάλια με νερό.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε τη δίκη για τη βίζα – Θρίλερ με τη συμμετοχή του στο Australian Open

Γιούργκεν Κλοπ: «Ευχαριστώ τον Θεό για τον εμβολιασμό»!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία ο Σέρβος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:48