search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Επιστρέφουν τα Carrefour στην Ελλάδα

11.01.2022 13:15
2469673

Πριν το φετινό καλοκαίρι φιλοδοξεί ο γαλλικός όμιλος σούπερ μάρκετ Carrefour να έχει εγκαινιάσει τα πρώτα του νέα καταστήματα στην Ελλάδα  – δέκα χρόνια ακριβώς από την αποχώρησή του από την ελληνική αγορά και πέντε χρόνια από τότε που κατέβηκαν και οι τελευταίες ταμπέλες από τα παλαιά καταστήματα.

Συνεργάτης αυτή τη φορά του γαλλικού ομίλου είναι η εταιρεία Retail & More, θυγατρική του ομίλου AVE, συμφερόντων Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη και όχι η «Μαρινόπουλος».

Η ελληνική εταιρεία, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει καταστήματα με όλες τις επωνυμίες της Carrefour, όπως Carrefour, Carrefour Market, Carrefour Express, Carrefour City, Carrefour Bio,  όπως επίσης και να παρέχει κατ΄ αποκλειστικότητα όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Carrefour.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, τα πρώτα καταστήματα λιανικής με την επωνυμία Carrefour αναμένονται πριν από το καλοκαίρι του 2022, ενώ παρουσία θα έχει η Carrefour και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω της ανάπτυξης ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ.

Σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν αναμένεται η ανάπτυξη υπερμάρκετ, τα οποία κατά την προηγούμενη παρουσία της Carrefour στην Ελλάδα αποτελούσαν βασικό χαρακτηριστικό της.

Υπενθυμίζεται ότι η Carrefour, η οποία είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 1999, όταν συναψε συμφωνία με την οικογένεια Μαρινόπουλου, αποχώρησε από την ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2012, πουλώντας το μερίδιο που είχε στην Carrefour – Μαρινόπουλος (50%) στον όμιλο Μαρινόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν χρεωκόπησε και τα καταστήματά της λειτουργούν πλέον με την ταμπέλα του Σκλαβενίτη.  

Η Carrefour αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους λιανεμπορίου στον κόσμο με 12.225 καταστήματα σε 30 χώρες και πάνω από 321.000 υπαλλήλους. Ιδρύθηκε το 1959 και το 1970 εισήχθη στο Χρηματιστήριο των Παρισίων.

Το 1999 εξαγόρασε την Promodes που στο λιανεμπόριο τροφίμων είχε δραστηριότητα με το σήμα Continent, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα (υπήρχαν δύο καταστήματα Continent, ένα στον Άλιμο και ένα στη Νέα Ιωνία).

Διαβάστε επίσης

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων- Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Μητσοτάκης: Φθηνότερος έως 20% ο λογαριασμός κινητής με την απαλλαγή τελών στους νέους

Folli Follie: Μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα λόγω συνωστισμού- Τι ζήτησε η προσωρινή διοίκηση της εταιρίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:53