search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας όπως την γρίπη προτείνει στην ΕΕ η Ισπανία

11.01.2022 19:14
koronoios new

Πολύ κοντά στο να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός με όρους επιδημίας της κοινής γρίπης βρίσκεται η Ισπανία, σχέδιο που φαίνεται ότι η Μαδρίτη θα προτείνει και στην ΕΕ. Την ίδια προσέγγιση ετοιμάζεται να υιοθετήσει και η Βρετανία.

Σε δηλώσεις του σε ισπανικό ραδιοσταθμό ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνησή του έχει επεξεργαστεί σχέδιο αντιμετώπισης της Covid-19 όπως άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος εδώ και εβδομάδες και έχει περάσει την πρωτοβουλία στην επιτροπή των ειδικών για την αποδοχή του.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και την έγκυρη φιλοκυβερνητική εφημερίδα El Pais, προβλέπει την αλλαγή της έμφασης της στρατηγικής από τα κρούσματα στις νοσηλείες, ώστε να αντιμετωπίζεται η νόσηση και όχι η μόλυνση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός, «οι Ισπανοί πολίτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στην εκστρατεία εμβολιασμού. Έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά προστασίας. Τώρα οφείλουμε να αποτιμήσουμε την εξέλιξη της Covid-19 προς μια ενδημική ασθένεια και να συνεχίσουμε να προωθούμε την ανοσοποίηση, την προστασία και τη θεσμική συνεργασία».

Η ισπανική κυβέρνηση έχει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτείνει αντίστοιχη τακτική και στις ευρωπαϊκές αρχές, με τον κ. Σάντσεθ να δηλώνει ότι η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Καρολίνα Δάριας έχει ήδη θέσει το θέμα σε Ευρωπαίους ομολόγους της.

Αλλαγή στρατηγικής και στη Βρετανία;

Παρόμοια προσέγγιση φαίνεται ότι επιζητούν ορισμένοι και στη Βρετανία ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία με όρους κοινής γρίπης, αν και ακόμη δεν έχει προκύψει κάτι επίσημο από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κλάιβ Ντιξ, ζήτησε να σταματήσει ο γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού μετά και τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης και να εμβολιάζονται πλέον μόνο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ασθένεια (με τις νοσηλείες και τη χορήγηση θεραπειών) και όχι τον ιό γενικά, ώστε αντικειμενικός της στόχος να είναι η παρεμπόδιση του κορωνοϊού από το να εξελίσσεται σε σοβαρή ασθένεια στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βρετανία: Security πλακώθηκαν με κλέφτες μέσα σε σούπερ μάρκετ (Video)

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το ρίσκο της στρατηγικής του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της Όμικρον

ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί αποπέμφθηκαν γιατί κυνηγούσαν… Πόκεμον σε ώρα υπηρεσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:35