search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:08
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Ενδεχομένως πιο ελαφριά νόσηση και για τους ανεμβολίαστους

14.01.2022 15:19
meth-new

Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με την μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά, να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να καταλήξουν σε σχέση με αυτό που συνέβαινε με τις προηγούμενες παραλλαγές, όπως προκύπτει από μια νοτιοαφρικανική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών στην περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου, η οποία ωστόσο δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, συνέκρινε περίπου 11.600 ασθενείς που είχαν νοσήσει από τα τρία πρώτα κύματα της πανδημίας με περί τους 5.100 που νόσησαν από το κύμα που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον η οποία εμφανίστηκε τον Νοέμβριο.

Η Όμικρον τείνει να προκαλεί παγκοσμίως λιγότερο σοβαρή νόσηση και κατ’αναλογία λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να διακριβώσουν τον βαθμό στον οποίο αυτό οφείλεται επειδή υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά ανοσίας λόγω των εμβολιασμών ή της φυσικής νόσησης ή η Όμικρον είναι εγγενώς λιγότερο επιθετική.

Η έρευνα συμπεραίνει ότι περίπου το ένα τέταρτο του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση από την Όμικρον αποδίδεται σε χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού.

“Στο κύμα που προκλήθηκε από την Όμικρον, η βαριά νόσηση αποφεύχθηκε κυρίως εξαιτίας της προστασίας που παρείχε προηγούμενη μόλυνση και/ή ο εμβολιασμός, αλλά η εγγενώς μειωμένη λοιμογόνος ικανότητα πιθανόν να αντιστοιχεί σε περίπου 25% μειωμένου κινδύνου για νοσηλεία ή θάνατο σε σχέση με τη Δέλτα“, αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:
Λαμία: Αρνήθηκε να διασωληνωθεί και πέθανε

Όλυμπος: Επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων – Έχασαν τον προσανατολισμό τους

Τροχαίο στη Βούλα: Νέα στοιχεία για το φρικτό δυστύχημα με τη Ferrari – Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μονογυιός (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:05