search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε ξανά τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος

14.01.2022 09:06
novak_tzokovits

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αντιμέτωπος ξανά με απέλαση από την Αυστραλία αφότου η χώρα ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, απόφαση που αν δεν ανατραπεί σημαίνει ότι ο Σέρβος δεν θα υπερασπιστεί το τρόπαιό του στο Australian Open το οποίο ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

“Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης. Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19. Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα” αναφέρει ο Χοκ.

Η επόμενη κίνηση

Η απόφαση για την ακύρωση της βίζας και άρα την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία ανακοινώθηκε μια μέρα μετά την κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Australian Open, στην οποία συμμετείχε κανονικά ο Σέρβος. 

Η εξέλιξη έρχεται τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Australian Open.

Οι δικηγόροι πλέον του Σέρβου ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου.

Εάν το δικαστήριο δεν δικαιώσει τον Τζόκοβιτς, θα απελαθεί αμέσως από τη χώρα.

Παράλληλα, κινδυνεύει να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια κάτι που αν γίνει πραγματικότητα θα τον αποκλείσει από τα επόμενα Australian Open και με δεδομένο πως είναι ήδη 34 ετών, ουσιαστικά βάζει τέλος στην παρουσία του στο φημισμένο τουρνουά.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει o πρώην NBAer Σον Μπράντλεϊ: «Σκεφτόμουν την αυτοκτονία»

Τένις: Η Οσάκα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Forbes

Τζόκοβιτς: Πάνω από 8 στους 10 Αυστραλούς ζητούν την απέλασή του – Το NETFLIX ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18