search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:32
MENU CLOSE

Ουκρανία: Εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην κυβερνοεπίθεση «βλέπει» το Κίεβο

15.01.2022 00:01
hacker_new

Η Ουκρανία διαθέτει κάποιες «προκαταρκτικές ενδείξεις» που υποδηλώνουν μια πιθανή εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη μαζική κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε εναντίον πολλών ουκρανικών υπουργείων.

«Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας έλαβε κάποιες πρώτες ενδείξεις που δείχνουν ότι ομάδες χάκερ οι οποίες συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να ευθύνονται για την επίθεση», ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας SBU, στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στοχοθετήθηκαν συνολικά 70 κυβερνητικοί ιστότοποι. Το περιεχόμενό τους «δεν τροποποιήθηκε και δεν σημειώθηκε καμία διαρροή προσωπικών δεδομένων», διαβεβαίωσε η SBU.

Οι ιστότοποι πολλών υπηρεσιών, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν προσβάσιμοι την Παρασκευή.

Η Ουκρανία έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο χάκερ τα τελευταία χρόνια, με τις επιθέσεις αυτές να αποδίδονται στη Ρωσία, όπως το 2017, εναντίον διάφορων υποδομών κρίσιμης σημασίας και το 2015, εναντίον δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πήραν κεφάλι στις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί λόγω των σκανδάλων του Μπόρις Τζόνσον

Ενεργειακή κρίση: «Δεν φταίνε ούτε η Ρωσία ούτε η Gazprom», λένε στο Κρεμλίνο

Τζόκοβιτς: «Άδειασμα» και από τους Σέρβους γιατρούς – Επικρίσεις Βούτσιτς κατά Αυστραλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:32