search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα υπαναχώρησε από τα 12 ναυτικά μίλια»

16.01.2022 12:59
Hellenic Navy_new

Aργά το βράδυ του Σαββάτου πρώτη είδηση ήταν στα τουρκικά ΜΜΕ η δήλωση του Χρήστου Ροζάκη στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ότι «η Ελλάδα πρόσφερε στην Τουρκία να υπαναχωρήσει στα 10 μίλια χωρικά ύδατα».

Σύμφωνα με το ethnos.gr τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν μέσω των ιστοσελίδων τους τις δηλώσεις Ροζάκη ως έκτακτη είδηση, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ένα βήμα πίσω» της Ελλάδας.

«Ισχυρισμός έκτακτη είδηση από το Χρήστο Ροζάκη! Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωση για 12 μίλια χωρικών υδάτων», αναφέρει το Α Χαμπέρ. Όπως αναφέρει το φιλο-κυβερνητικό κανάλι, «μετά τον ισχυρισμό του προσπάθησε να ρίξει λάσπη στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά προσέφερε εποικοδομητικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των χωρικών υδάτων στα 10 μίλια, ο Ροζάκης είπε, ωστόσο, ότι η τουρκική πλευρά επιμένει σταθερά και προκλητικά να μην ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών, ακόμη και στην ηπειρωτική Ελλάδα».άγια θέση της Ελλάδας

Η πάγια θέση της Ελλάδας

Πάγια θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπεται ρητώς από το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η έφεσή – Η δήλωση του για την απόφαση

Τον Μάρτιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος (Video)

Ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών: Πρόστιμο 100 ευρώ – Ποιοι εξαιρούνται (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57