search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:37
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Σενάρια για την επιστροφή της… λίστας

17.01.2022 09:45
kalpi-new

Με την έλευση του 2022 ουσιαστικά η χώρα εισέρχεται έτσι και αλλιώς στο κατώφλι των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, όπου θα δοκιμασθούν οι πολιτικές αντοχές των κομμάτων, αλλά και οι αντοχές των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικά για τις ευρωεκλογές στο τραπέζι εδώ και καιρό βρίσκεται η πρόταση για την κατάργηση του σταυρού προτιμήσεως και της επαναφοράς της λίστας (όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια).

Όπως σημειώνει ο Βηματοδότης του Βήματος με τον τρόπο αυτό (με τον οποίο, λέγεται, ότι συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και ο Νίκος Ανδρουλάκης) θα αποκλεισθούν σελέμπριτις που λόγω δημοσιότητας έχουν αυξημένη δημοτικότητα διεκδικώντας με αξιώσεις την ψήφο των συμπολιτών τους.

Εάν επανέλθει η λίστα για να εγκριθεί και να ισχύσει απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία τότε οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν το προνόμιο να ορίσουν αυτόν ή αυτήν που θεωρούν χρήσιμο/η για την ευρωβουλή.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Προστατευόμενο είδος η διαφθορά στην χώρα μας»

Γιώργος Παπανδρέου: Βράβευση του πρώην πρωθυπουργού στην Άγκυρα

«Καίει» τον Πολάκη η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:37