search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:17
MENU CLOSE

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Άλλες δύο καταγγελίες γυναικών (video)

19.01.2022 11:58
georgia bika

Νέες καταγγελίες έχει στη διάθεσή του ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ζιώγας άλλες δύο γυναίκες κατήγγειλαν σε εκείνον ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο δικηγόρος της 24χρονης σε νέες του δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως οι κοπέλες ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του, για να καταγγείλουν τα όσα πέρασαν και οι ίδιες από άτομα που εμπλέκονται σε κύκλωμα που προωθεί νεαρές κοπέλες σε πάρτι, που διοργανώνονται σε ξενοδοχεία, με συμμετοχή ακόμα και επιχειρηματιών.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον Εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις το 2016 και 2018 που έφτασαν στο γραφείο. Κάνω έκκληση να βγει στο φως η αλήθεια. Να καταγγείλουν το γεγονός. Οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν. Θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση αυτής της υπόθεσης σε βάθος» είπε ο δικηγόρος.

Οι δύο γυναίκες έχουν έρθει σε επικοινωνία με τον δικηγόρο της 24χρονης, ζητώντας βοήθεια για να καταθέσουν στις Αρχές τα όσα έζησαν και οι ίδιες. Μία από τις δύο κοπέλες καταγγέλλει ότι και η ίδια έπεσε θύμα από άτομο που ανήκει σε κύκλωμα, χωρίς όπως λέει ο δικηγόρος να είναι σίγουρος ότι αυτό το άτομο εμπλέκεται και στην υπόθεση της πελάτισσάς του.

Η συγκεκριμένη κοπέλα ζούσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθει σε επαφή με νομικούς, καθώς δηλώνει διατεθειμένη να καταθέσει στον ανακριτή όσα γνωρίζει και όσα έζησε.

Η δεύτερη γυναίκα που ήρθε σε επαφή με τους δικηγόρους φέρεται όσα καταγγέλλει να έχουν σχέση με την υπόθεση που ερευνάται για το κύκλωμα μαστροπείας. Οι δύο υποθέσεις όπως είπε ο κύριος Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης έγιναν πριν από 6 και 4 χρόνια αντίστοιχα.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης τόνισε πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκλείει να έγιναν ασελγείς πράξεις. «Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στις 13 Ιανουαρίου έδειξε εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και στη μεσότητα».

Μιλώντας έξω από τα δικαστήρια της πόλης, ο κ. Ζιώγας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την εκπροσώπηση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε βιασμό, δήλωσε ότι αναμένει τις ιστολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις ούρων οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα για να δει αν οι καταγγελλόμενοι έχουν ρίξει ναρκωτικές ουσίες στο ποτό της.

Μάλιστα ο δικηγόρος της 24χρονης κ. Ζιώγας ανέφερε ότι η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια.  Ο κ. Ζιώγας είπε πως από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν μπορεί να προκύψει εάν τής είχε χορηγηθεί κάποια ουσία, όπως καταγγέλλει η νεαρή, αλλά αυτό θα φανεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται.

“Αν αποδειχθεί ότι έχουν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες αλλάζει η κατηγορία. Υπάρχει μια εγρήγορση των Αρχών. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Άρειο Πάγο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης», είπε ο κ. Ζιώγας αναφέροντας ότι η πελάτισσά του έχει καταγγείλει τρία άτομα ότι αφού τις χορήγησαν εν αγνοία της ναρκωτικές ουσίες, την κακοποίησαν σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από πάρτι.

Εν αναμονή των τοξικολογικών

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες . Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega στις τοξικολογικές εξετάσεις που υπεβλήθη η 24χρονη, μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του. Παράλληλα, βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ.

Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της κοπέλας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

   Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

«Δεν έχω δει τη συνέντευξη»

Ο δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας μιλώντας στο «Πρωινό» αναφορικά με τη συνέντευξη – ποταμό της πελάτισσας του, είπε ότι δεν την έχει παρακολουθήσει και δεν ήταν εκεί.

Στη συγκλονιστική της συνέντευξη η κοπέλα είπε μεταξύ άλλων:

«Στο δωμάτιο θυμάμαι δυο άτομα. Έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση από τον έναν άνθρωπο την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Και ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση. Για κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά» ανέφερε αρχικά η 24χρονη Γεωργία.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Θρίλερ με 38χρονη φωτογράφο που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

Βόλος: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό 20χρονης φοιτήτριας

Κως: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:17