search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:09
MENU CLOSE

Τροχαίο Παντελίδη: «Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια» – Συγκλόνισε η μητέρα της Αρναούτη (videos)

20.01.2022 13:14
ANRAOUTI_PANTELIDIS

Με την κατάθεση της μητέρας της Μίνας Αρναούτη, άρχισε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου εκδικάζονται οι αγωγές αποζημιώσεων για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Η μητέρα της Μίνας Αρναούτη κατέθεσε όσα της έχει περιγράψει η κόρη της για τα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ακόμη μετά την πολύμηνη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εμφανώς συγκινημένη, προσπάθησε να δώσει στο δικαστήριο την εικόνα της κοπέλας, καταλήγοντας πως έχει λάβει και ψυχοσωματικά φάρμακα. «Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Εχει κρίσεις πανικού και φοβία. Εχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το τροχαίο. «Ένα μήνα μετά που κατέβηκε στο θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τι γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκαλα με σωληνάκια και σίδερα» προσθέτοντας ότι η κοπέλα νοσηλεύθηκε για 8 μήνες συνολικά.

Όσον αφορά στο μοιραίο πρωινό, μετέφερε στο δικαστήριο όσα της είχε αναφέρει η κόρη της. «Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα και η Φρόσω. Ηταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά» εξήγησε, τονίζοντας ότι αν είχε καταλάβει ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα έμπαινε στο όχημα.

Δικηγόρος: Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

Δικηγόρος: Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της.

Δικηγόρος Μίνας Αρναούτη: Έχει καταστραφεί η ζωή της

Για την δίκη για το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη και την αγωγή που έχει καταθέσει η Μίνα Αρναούτη μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος της Ιωάννης Κωλέττης, προσερχόμενος στα δικαστήρια. «Ζητά αποζημίωση για το ατύχημα που έχει υποστεί, έχει 189 μέρες νοσηλείας, έχει κάνει 16 χειρουργεία, έχει ψυχολογικές και σωματικές βλάβες, έχει καταστραφεί η ζωή της εδώ και 5,5 χρόνια, δεν μπορεί να βρει ούτε δουλειά. Όλα αυτά θα εκδικαστούν στο αστικό δικαστήριο, και όλα αυτά συνοδεύονται από 3 μεγάλους φακέλους με 3.000 έγγραφα, τα οποία αποτυπώνουν την ιατρική κατάστασή της, εδώ και 5,5 χρόνια», ανέφερε αρχικά. 

«Από την εμπειρία μου τα τελευταία 30 χρόνια, σε τέτοιους είδους υποθέσεις, οι αποζημιώσεις όλο και λιγοστεύουν. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε πρέπει να ζητάμε, αυτά που θεωρούμε ότι δικαιούται ένας άνθρωπος από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη.

«Η αγωγή της οικογένειας Παντελίδη στηρίζεται στο ότι η Φρόσω Κυριακού ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου και για να πάρει αποζημίωση πρέπει να αποδειχθεί αυτό. Αυτό από την πλευρά της ποινικής διαδικασίας έχει αποκλειστεί, 5,5 χρόνια τώρα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Λύτρας: Δεν οδηγούσε ο Παντελίδης

«Όλα τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι ο οδηγός δεν ήταν ο Παντελίδης. Εμείς θέλουμε να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει, να δούνε όλα τα στοιχεία που υπάρχουνε, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Το βασικό είναι ότι στην θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελίδη» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη. 

«Και εγώ ρωτάω το πολύ απλό: Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι είναι στη θέση του συνοδηγού και να μην βρεθεί DNA δικό του» πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας.

Αναφορικά με τον μάρτυρα που υποστηρίζει ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν στη θέση του συνοδηγού, είπε «έχει δώσει ήδη κατάθεση ο συγκεκριμένος, που βγαίνοντας από το σπίτι εκείνο το βράδυ που ήταν ο Παντελίδης, ο ίδιος τον έβαλε στη θέση του συνοδηγού. Και είχε ζητήσει να κληθεί από την πρώτη στιγμή και δεν είχε κληθεί ποτέ».

Τι ζητούν οι δύο κοπέλες

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, η Μίνα Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Όπως εξηγεί λεπτομερώς στην αγωγή, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Η Φρόσως Κυριακού, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια και άλλα.

Διαβάστε επίσης:

Παράνομος τζόγος: Αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» με 4.252 ελέγχους την περίοδο των εορτών

Αχαΐα: Στάχτη έγινε σχολικό λεωφορείο λίγο πριν παραλάβει μαθητές (Photos/Video)

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι τρεις εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:03