search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:44
MENU CLOSE

Πέθανε από κορωνοϊό ο Χρήστος Γερμένογλου

22.01.2022 17:53
germe

Έφυγε από τη ζωή στα 53 του, νικημένος από τον κορωνοϊό ο σπουδαίος μουσικός, δάσκαλος, συνθέτης και συγγραφέας, Χρήστος Γερμένογλου. Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Είχε έντονη δραστηριότητα στον χώρο της τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, με εκτενή δισκογραφία, συνεργασίες και συμμετοχή σε πλήθος διοργανώσεων και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δίδασκε τύμπανα και ήταν ιδρυτικό μέλος του Baby Artist: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων. Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε το βιβλίο «27 λεπτά», από τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν». Ο Χρήστος Γερμένογλου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην Ελλάδα με Βυζαντινή μουσική και τύμπανα. Συνέχισε στις Η.Π.Α., όπου σπούδασε τύμπανα, κλασικά κρουστά, κρουστά της Λατινικής Αμερικής και τζαζ.

Δίδαξε στο Πρόγραμμα Προσχολικής Μουσικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων του University of Nevada, Las Vegas. Επένδυσε μουσικά ταινίες του βωβού κινηματογράφου, συνεργάστηκε με χοροθεατρικές ομάδες και συνέπραξε σε αυτοσχεδιαστικά δρώμενα μουσικής, ζωγραφικής, κίνησης, ποιητικού και θεατρικού λόγου.

Είχε επίσης ηχογραφήσει μουσική για το θέατρο ενώ είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στις ΗΠΑ, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρο κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 73 θάνατοι και 668 διασωληνωμένοι – Στα 18.333 τα νέα κρούσματα

Πάτρα: Βρέφος 10 ημερών νόσησε με κορωνοϊό – Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο

Προκλητική δήλωση από τον δικηγόρο του ιερέα: Έγινε μόδα να καταγγέλλουμε βιασμούς (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:44