search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:47
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής – Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;» (Video)

30.01.2022 18:46
TSIPRAS_VOULI271

«Αποτύχατε κύριοι της κυβέρνησης, αποτύχατε με κόστος μεγάλο για τον ελληνικό λαό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχετε τελειώσει πολιτικά. Το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε σε ένα δικό σας παράλληλο Σύμπαν».

«Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα κι εσείς εθισμό στην αλλοίωση της αλήθειας. Είστε και εσείς θύματα αυτής της προπαγάνδας; Όταν ένας πολιτικός γίνεται ανέκδοτο και περίγελος, έχει τελειώσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε άλλο σημείο.

«Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές κ. Μητσοτάκη», διερωτήθηκε.

«Η δημοκρατία περιορίζεται, αλλά δεν καταργείται από την πανδημία», προσέθεσε, απαριθμώντας χώρες στις οποίες έχουν διεξαχθεί εκλογές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναρωτήθηκε: «Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες;».

«Παράγετε περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα απ’ όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει», είπε.

«Ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τον μήνα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. »Κι εσείς σπεύσατε να ιδιωτικοποιήσετε τον τομέα της ενέργειας», συνέχισε.

«Ιδιωτικοποίηση σε υγεία, ενέργεια, παιδεία, σε υποδομές, παντού. Πώς θα έχουμε Κράτος; Η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις θανάτων στην Ευρώπη κι εσείς κλείνετε το νοσοκομείο “Παίδων” στην Πεντέλη», είπε.

«Πώς θα παγώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ όταν δεν σας ενδιαφέρει ο λαός, αλλά οι τιμές της επιχείρησης στα χρηματιστήρια; Οι τιμές PCR έφτασαν σε τιμές μαυραγορίτικες, βάλατε πλαφόν διπλάσιο και τριπλάσιο από αυτό που πετυχαίνουν οι Δήμοι με μικρότερη διαπραγματευτική δύναμη», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο»

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος ότι κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου», πρόσθεσε. «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε; Ξέρατε ότι αυτός έστηνε εταιρείες βιτρίνα για εισπράττει από το Κράτος;», συνέχισε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Βρούτση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό: «Αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου».

«Μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας. Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές. Να σας κρίνει ο λαός, πριν να είναι αργά για εσάς και τη χώρα», επανάλαβε σε έντονο ύφος ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν τα ξέρατε (σ.σ. για τον Φουρθιώτη) θα είχατε αποπέμψει το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι αυτόν, αλλά έχει στο χέρι εσάς. Αν δεν έχετε σήμερα να δώσετε μια σοβαρή απάντηση θα σας καταπιεί ο βούρκος. Μόνη επιλογή σας είναι να παραιτηθείτε και να προκηρύξτε εκλογές», ανέφερε.

«Μόνο με εκλογές θα διανεμηθούν με δικαιοσύνη τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. «Μόνο έτσι θα επανέλθει η κανονικότητα», πρόσθεσε, αναφέροντας τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή των χρεών της πανδημίας, πάγωμα των λογαριασμών της ΔΕΗ, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

«Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να σταθεί στο πλευρό μας. Μπορούμε και θα το πετύχουμε», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση Μομφής: Σοβαρό επεισόδιο Γεωργιάδη – Πολάκη – Τους χώρισε η φρουρά της Βουλής

Πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή – Σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (Live)

Πρόταση μομφής – Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46