search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο ισχυρός άνδρας του CNN, Τζέφ Ζάκερ, επειδή απέκρυψε σχέση με στέλεχος του δικτύου

03.02.2022 14:31
jeff zucker (2)

Ο πρόεδρος του CNN Worldwide, Τζεφ Ζάκερ, υπέβαλε την παραίτηση του εξαιτίας της συναινετικής, αλλά κρυφής, σχέσης του με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του δικτύου.

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» στο CNN– ξημερώματα Ελλάδας- το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε  ο Ζάκερ , στέλεχος με επιρροή παγκοσμίως στο χώρο των ΜΜΕ, με το οποίο ενημέρωνε για την απόφαση και την αιτία της  και ενώ  οι «μετοχές» του βρίσκονταν στα ύψη.

Η ανακοίνωση του Ζάκερ,  ο οποίος πιστώνεται την αναμόρφωση του εμβληματικού ειδησεογραφικού οργανισμού με την παγκόσμια επιδραστικότητα, έγινε σε διάστημα λιγότερων των δύο μηνών αφότου απέλυσε τον βασικό παρουσιαστή του CNN, Κρις Κουόμο, επειδή παρείχε «ανάρμοστες» συμβουλές στον αδελφό του, τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσει σεξουαλικές καταγγελίες σε βάρος του.

Τότε είχε διενεργηθεί εσωτερική έρευνα στο CNN και είχε κληθεί να καταθέσει και ο ως σήμερα (3/2) ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού κολοσσού. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος .

«Στο πλαίσιο της έρευνας για τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ρωτήθηκα για μια συναινετική σχέση με την στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία έχω συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ στο σημείωμα που απέστειλε στους συναδέλφους του. «Παραδέχτηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι σήμερα».

Κοινή επαγγελματική πορεία

Ο Ζάκερ δεν αποκάλυψε το στέλεχος με το οποίο έχει σχέση, όμως έγινε αργότερα γνωστό. Πρόκειται για την Άλισον Γκόλαστ διευθύντρια μάρκετινγκ του δικτύου, η οποία παραμένει στη θέση της.

Ζάκερ και Γκόλαστ, ήταν από χρόνια διαζευγμένοι και οι δρόμοι τους- επαγγελματικά- συναντήθηκαν το 1998 στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Η σχέση τους παρέμεινε για χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ανέβαιναν την ιεραρχία παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να έχει μαζί του και τους στενότερους συνεργάτες του. Μία από αυτούς ήταν η Γκόλαστ.

Κομψή περιγραφή και απολογία

Σε δήλωση της η Γκόλαστ αποσαφήνισε και απολογήθηκε. «Με τον Τζέφ είμαστε στενοί φίλοι και συνεργάτες για περισσότερο από 20 χρόνια. Η σχέση μας διαφοροποιήθηκε προσφάτως, μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Μετανιώνω που δεν αποκαλύψαμε τη σχέση μας την κατάλληλη στιγμή. Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι στο CNN και προσδοκώ να συνεχίσουμε την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε καθημερινά».

Ψίθυροι ότι η επαγγελματική σχέση Ζάκερ και Γκόλαστ είχε μετεξελιχθεί και σε ειδύλλιο είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από καιρό κάποιοι μάλιστα είχαν δει το φως της δημοσιότητας σε κουτσομπολικές στήλες.

Υποχρεώθηκε σε παραίτηση

Ο Ζάκερ ξημερώματα Ελλάδας και πριν στείλει το περιβόητο μέιλ, συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του CNN και τα ενημέρωσε για την απόφαση του.

Παράλληλα ζήτησε να παραμείνει για ένα- σύντομο- διάστημα για να συμβάλει στην ομαλή διαδικασία συγχώνευσης της μητρικής εταιρείας  Warner  Media με τον επίσης μιντιακό κολοσσό Discovery inc αλλά η «μαμά» εταιρεία είχε άλλη άποψη.

Στελέχη του δικτύου που είναι σε θέση να γνωρίζουν την υπόθεση αναφέρουν ότι ο Ζάκερ  εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και ότι αν δεν το έκανε θα τον απέλυαν.

Συνάδελφοί του, στο μεταξύ,  κάνουν λόγο για έναν δίκαιο διευθυντή που υιοθέτησε ένα πρακτικό και προσιτό στυλ διαχείρισης, εμπνέοντας τον σεβασμό των υφισταμένων του.

Ήταν επίσης εκείνος που κλήθηκε να χειριστεί τις επιθέσεις που δέχθηκε ο οργανισμός ενημέρωσης από την κυβέρνηση Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤ1: Συνεχίζουν οι Ράδιο Αρβύλα – Τι απαντά ο Κανάκης

ΣΚΑΪ: Τα τρία νέα ριάλιτι που πρότεινε ο Ατζούν στο σταθμό

Facebook: Χάνει χρήστες για πρώτη φορά – Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της Meta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04