search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Νίκαια: Στήθηκε το μπλόκο των αγροτών μετά την υποχώρηση των ΜΑΤ – Έρχονται και άλλες κινητοποιήσεις (Photos)

04.02.2022 19:07
agrotes_new

Στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από την Λάρισα, συγκεντρώθηκαν οι αγρότες στήνοντας το πρώτο μπλόκο.

Με κορναρίσματα έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, σημαίνοντας την εκκίνηση της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες προέρχονται ως επί το πλείστον από περιοχές της Καρδίτσας ενώ νωρίτερα οι αγρότες είχαν μαζευτεί σε Πλατύκαμπο και Νίκαια.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν παρατάξει κλούβες επί της Εθνικής Οδού.

Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν προσωρινά στην είσοδο της εθνικής οδού, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους και όταν το αποφασίσουν θα προχωρήσουν προς το οδόστρωμα της εθνικής οδού.

Τις επόμενες ώρες οι αγρότες θα συζητήσουν τη συνέχιση των δράσεων τους. Παράλληλα καλούν τους υπόλοιπους αγρότες σε ενίσχυσή του μπλόκου.

Θα στήσουμε μπλόκο που θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα, λένε οι αγρότες στη Νίκαια

Ξεκάθαρο μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα» προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές, έστειλε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Δεν κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας.

Προς το παρόν εκτιμάται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο, κάτω από την εθνική οδό. Αριθμός ωστόσο, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σε ότι αφορά το μπλόκο, προς το παρόν τα τρακτέρ θα παραταχθούν δεξιά κι αριστερά του δρόμου αφήνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αθλητική βία – Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση

Κορωνοϊός: Σχεδόν 19.000 νέα κρούσματα και 88 νεκροί

Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη για τον καρκίνο: «Η μάνα μας είναι ένας απίστευτα δυνατός άνθρωπος»- Το μήνυμα της Ντόρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44