search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:37
MENU CLOSE

ΕΦΚΑ: Μισθοί άνω των 8.000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη με το νέο νομοσχέδιο

10.02.2022 16:08
efka_new

«Παχυλούς» μισθούς σε διευθυντικά στελέχη του ΕΦΚΑ φέρνει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης το οποίο έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορέα.

Έτσι μεταξύ των διατάξεων περιλαμβάνεται νέο μισθολόγιο με αμοιβές άνω των 8.000 ευρώ για τον διοικητή αλλά και για στελέχη από την ιδιωτική αγορά θα μπουν στις θέσεις των γενικών διευθυντών και των διευθυντών του οργανισμού.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δίνει ένα μπόνους στα άτομα που εκείνη έχει επιλέξει να μπουν σε αυτές τις υψηλές θέσεις στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), έναν φορέα ο οποίος εισπράττει χρήματα των εργαζομένων που πληρώνουν τις εισφορές τους.

Τι προβλέπει το άρθρο 27

Ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας, αναφέρει σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ότι στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη, προβλέπεται:

1. Η αύξηση του μισθού του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη και κ.Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.

2. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

3. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4. Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5. Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν το ξεπούλημα των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δις ευρώ.

Παράλληλα, ο Διονύσης Τεμπονέρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρακολουθώντας αμέτοχη την ακρίβεια, να σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των μικρομεσαίων.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης, παραδεχόμενη ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο καθώς οι μειώσεις δεν θα περάσουν στον καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

Συντάξεις – Αναδρομικά: Δικαστική απόφαση «πληρώνει» τα Δώρα στους χαμηλοσυνταξιούχους (Πίνακας)

e-ΕΦΚΑ: Εκσυγχρονισμός με 5 αλλαγές – Ασφαλιστική ενημερότητα με οφειλές έως 100 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36