search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Τραπ-ραπ: Η αφροελληνική μουσική κοινότητα ήρθε για να μείνει (Photos/Videos)

11.02.2022 07:00
rap_new

Τραπ ή ραπ; Ότι και από τα δύο έχεις ακούσει σίγουρα αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία στην αφροελληνική μουσική κοινότητα η οποία με γοργά βήματα αρχίζει και αποκτά όλο και περισσότερους fans.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που όλο και περισσότερες δισκογραφικές εταιρείες κινούνται προς τα εκεί. Μία από αυτές είναι και η Sky Vector Music.

Η Sky Vector Music είναι μια σύγχρονη, ανεξάρτητη, δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2021 και βασικός στόχος της είναι η ανάδειξη ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών με επίκεντρο την Hip-Hop, R&B, Afrobeats και Trap.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φιλοδοξεί να αγκαλιάσει τη νέα, μοντέρνα, «αστική» μουσική στο σύνολο της, καθώς και καθιερωμένους καλλιτέχνες που ταιριάζουν στην αισθητική, πολιτιστική και πολιτική ταυτότητα της.

Με επίκεντρο την αφροελληνική μουσική κοινότητα, η εταιρεία δίνει φωνή σε έναν δημιουργικό πυρήνα της νέας ελληνικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας έναν δυναμικό, καλλιτεχνικό χώρο που καλλιεργείται δημιουργικά για χρόνια, από τους δρόμους της πρωτεύουσας μέχρι τις απομακρυσμένες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Από τα afrobeats του Ofili και το δυναμικό trap του Moose, μέχρι την αυθεντικότητα του Νέγρου Του Μοριά και τους ατμοσφαιρικούς ρυθμούς του του Rsn και από κει στους Στίχοιμα, ένα από τα σπουδαιότερα εγχώρια Hip-Hop γκρουπ όλων των εποχών, η Sky Vector Music ενώνει τα διαφορετικά στοιχεία του αστικού τοπίου της χώρας, με τα μάτια της στραμμένα στην παγκόσμια μουσική κοινότητα.

Πάμε όμως να δούμε δύο ανερχόμενους ράπερςτράπερς που έχουν αρχίσει να κεντρίζουν τα βλέμματα της μουσικής κοινότητας:

Moose

Ο γεννημένος στη Νιγηρία και μεγαλωμένος στην Αθήνα ο ράπερ Moose (Mamus το κανονικό του όνομα) έχει τραβήξει την προσοχή της ελληνικής ραπ σκηνής τα τελευταία χρόνια με μια σειρά από εξαιρετικές κυκλοφορίες που αναδεικνύουν την αυθεντική εμπειρία της γενιάς του, στην πρωτεύουσα της χώρας.

Η ακατέργαστη ενέργεια του δρόμου στο «Κυψέλη» και το «Αθηναίος» μαζί με τον Νέγρο του Μοριά, μέχρι τον club προσανατολισμό του “Do That” μαζί με τον Kareem Kalokoh και φυσικά το «Like Giannis», την ωδή στον παγκοσμίου φήμης πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, μαζί με τους Νέγρο του Μοριά και Ofili, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το ασύγκριτο ρυθμικό ταλέντο, η χροιά και η μελωδικότητα του, τον ξεχώρισαν γρήγορα από τους συγχρόνους του στην Αθηναϊκή ραπ σκηνή.

Ofili

Ο Francis ‘Ofili’ Adetokunbo είναι μουσικός με έδρα την Αθήνα και καταγωγή από το Λάγος της Νιγηρίας. Ο 33χρονος δημιουργεί Afro Βeats, Ηip Ηop και Τrap μουσική εδώ και περίπου μια δεκαετία, με τις πρώτες κυκλοφορίες του να συμβαίνουν εδώ και δύο χρόνια, λίγο αφότου μετακόμισε στην Ελλάδα, από την Νιγηρία.

Είναι ο 5ος και μεγαλύτερος σε ηλικία αδερφός της διάσημης μπασκετικής οικογένειας των Αντετοκούνμπο. Το καλλιτεχνικό του όνομα Ofili, είναι ταυτόχρονα το όνομα του αγαπημένου του παππού, ο οποίος τον μεγάλωσε και σημαίνει ειρήνη και ευτυχία.

Ως τώρα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά τραγουδιών με highlight το «Shekosi» του 2020, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Def Jam Greece, θυγατρική της Minos/ΕΜΙ. Το καλοκαίρι του 2021 συνεργάστηκε με τους Moose και Νέγρο Του Μοριά, underground αστέρες του εγχώριου Hip Ηop/Trap και μαζί κυκλοφόρησαν το «Like Giannis», ένα κομμάτι φόρο-τιμής στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το καινούργιο του single με τίτλο «Count On U» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021 και θα είναι το πρώτο από μια σειρά κυκλοφοριών, μέσω της Αθηναϊκής ετικέτας.

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή άλλοι τρεις κατηγορούμενοι – Ο 21χρονος «δείχνει» τον φονιά (Videos)

Κορωνοϊός: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία – Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λένε οι επιστήμονες

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζουν οι περιγραφές πρώην εργαζόμενης – «Έκλαιγαν, τους πετούσαν στο πάτωμα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24