search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:15
MENU CLOSE

Δυσφορία και εκνευρισμός σε βουλευτές της ΝΔ για τους υπέρογκους μισθούς των golden boys – Ποιους υπουργούς στοχοποιούν

18.02.2022 07:00
nea_dimokratia_new

Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αφού οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πέρα από τα καθημερινά έντονα και πιεστικά παράπονα που εισπράττουν από τους πολίτες για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και το θέμα των υπέρογκων αμοιβών των νέων στελεχών σε ΕΦΚΑ , ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ.

Τα στοιχεία που έδωσε άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή όπου σύμφωνα με αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει 360.000 ετησίως μαζί με τα μπόνους ενώ ο πρωθυπουργός έχει μισθό 85.000 ευρώ -δηλαδή παίρνει τέσσερις φορές μικρότερο μισθό από το στέλεχος της ΔΕΗ- έχουν θορυβήσει τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Το γεγονός ακόμα ότι τα στελέχη του ΕΦΚΑ παίρνουν μηνιαίως 8.000 ευρώ την στιγμή που οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν φτάσει τις 350.000 έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους βουλευτές .

«Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να απολογούμαστε στους πολίτες για την ακρίβεια και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να παίρνει τέτοιες αποφάσεις λένε βουλευτές της ΝΔ. Τι να πούμε, πώς να υποστηρίξουμε τέτοιες επιλογές την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση γιατί δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το πετρέλαιο. Γιατί αν πληρώσει και τα δύο δεν θα μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ».

Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο βαρύ καθώς κάθε μέρα που περνάει μειώνονται και οι προσδοκίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ότι μπορεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα δώσουν μια μεγάλη ανάσα στην κοινωνία με σοβαρές παρεμβάσεις και οικονομικές ενισχύσεις .

Ακόμα το κοινωνικό επίδομα για τις ευπαθείς ομάδες και τους χαμηλοσυνταξιούχους για το οποίο έγινε πολύς λόγος φαίνεται για την ώρα να παγώνει.

Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» πείθουν τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εμφανίζονται να κινούνται και να λειτουργούν έχοντας κατά νου ότι το 2022 είναι εκλογική χρονιά και θα στηθούν κάλπες.

Μοιραία λοιπόν στο στόχαστρο μιας μερίδας βουλευτών βρίσκονται πρωτοκλασάτοι υπουργοί οι οποίοι με τις αποφάσεις τους προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Οι φράσεις αλαζονεία, αδιαφορία και απερισκεψία ακούγονται όλο και πιο συχνά από τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που εμφανίζονται εγκλωβισμένα στις επιλογές άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας – Βουλή: «Γαλάζια παιδιά παντού, ενώ η κοινωνία στενάζει-Θα καταργήσουμε τον νόμο για τον ΕΦΚΑ»

Βίντεο από τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:15