search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:33
MENU CLOSE

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα – Το εγκατέλειψαν με σωσίβιες λέμβους (Videos)

18.02.2022 07:44
ploio_fotia_new

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Στο πλοίο επέβαιναν 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα και σύμφωνα με την ενημέρωση του πλοιάρχου του πλοίου όλοι είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή όπου καίγεται το πλοίο βρίσκονται τρία ελικόπτερα, ενώ το σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται τα πλοία Έλυρος και Ευδοκία, καθώς και ένα φέρι μποτ. Στην επιχείρηση πηγαίνει ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού. Εν πλω για την περιοχή είναι και η φρεγάτα Υδρα.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 4.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το prototothema.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ, πιθανόν από φορτηγό-ψυγείο.

«Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ», είπε επιβάτης μιλώντας στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, ενώ το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Photo: epirus-tv-news.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθησαν 18 συρμοί – «Θα παραδώσουμε στην πόλη το μετρό που της αξίζει» (Video)

Σοκ στην Ηλιούπολη: Άγνωστος άρπαξε από τα μαλλιά 6χρονο κοριτσάκι για να ασελγήσει πάνω του

Ηλεία: Μυστήριο με πτώμα πρώην αστυνομικού (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:32