search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:10
MENU CLOSE

Μόσχα: «Πνίγηκε» η διερμηνέας στη συνέντευξη Τύπου των Δένδια και Λαβρόφ – Δείτε το βίντεο

18.02.2022 14:46
dendias new

Οι διερμηνείς ασκούν ένα δύσκολο επάγγελμα. Δεν φτάνει που πρέπει να έχουν άριστη γνώση των ξένων γλωσσών αλλά πρέπει και να κατανοούν τους συνομιλητές ακόμα και όταν αυτοί έχουν ιδιαίτερη προφορά, ή χρησιμοποιούν ιδιωματισμούς ή σύνθετους και εξειδικευμένους όρους.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα – στον τηλεοπτικό «αέρα» – να αντιμετωπίσουν τυχόν πνίξιμο,  βήξιμο κλπ.  ‘Όταν όλοι κρέμονται από τα χείλη τους για να καταλάβουν τι λέει ο ξένος συνομιλητής και αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν.     

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, την ώρα της τοποθέτησης του Ρώσου ΥΠΕΞ, η διερμηνέας δυσκολεύτηκε να συνεχίσει να μεταφράζει καθώς ένας βήχας, και μάλιστα αρκετά επίμονος, την ανάγκασε για αρκετά δευτερόλεπτα σε αφωνία. 

Οι προσπάθειες της γυναίκας να συνεχίσει το έργο της ήταν μάταιες αφού ο βήχας την έκοβε κάθε λίγες λέξεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διερμηνέας για αρκετά δευτερόλεπτα να σταματήσει να μεταφράζει και έτσι οι τηλεθεατές της ΕΡΤ άκουγαν τον Σεργκέι Λαβρόφ να τοποθετείται στα ρωσικά αδυνατώντας να καταλάβουν τι λέει. 

Περίπου ένα λεπτό μετά η διερμηνεία επέστρεψε με τον βήχα ωστόσο να κάνει την εμφάνισή του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης

Άγιος Παΐσιος: Σαρώνει στην τηλεθέαση η νέα σειρά του Mega – «Εκτόπισε» τον Σασμό από την πρώτη θέση

Συμφωνίες της ΕΡΤ για μια σειρά αθλητικών μεταδόσεων

Σασμός – Spoiler: Πρωταγωνιστής αποχωρεί από τη σειρά – Τι λέει ο Σπύρος Πετρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 11:10