search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:07
MENU CLOSE

«Καρφιά» Κύρτσου για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ από την ΓΕΚ Τέρνα – «Να χαρεί και ο πεθερός του Γεραπετρίτη»

22.02.2022 10:48
kyrtsos_mitsotakis_new

Επιστολή κόλαφο για την κυβέρνηση, που εστιάζει στη μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis, απέστειλε ο Γιώργος Κύρτσος στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ερωτήματα εγείρει, παράλληλα, η πληροφορία που δημοσίευσε στο Twitter περί διεκδίκησης της ΛΑΡΚΟ από τη ΓΕΚ Τέρνα. Καλεί μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιεύσει τη λίστα των ευρωεπιδοτήσεων που προωθεί για την εταιρεία, θυμίζοντας ότι αντιπρόεδρός της είναι ο πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Εάν δεν το κάνει, θα τον υποχρεώσω» διαμηνύει χαρακτηριστικά.

Ο διαγραφείς ευρωβουλευτής, αφού ταυτίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Βίκτορ Όρμπαν για τις ανελεύθερες μεθόδους που ακολουθεί, δηλώνει προς τον επικεφαλής του ΕΛΚ έκπληκτος για το γεγονός ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε το πεδίο μάχης της Novartis στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις αυταρχικές του πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Βέμπερ ύψωσε εξαρχής ασπίδα προστασίας προς τον Κ. Μητσοτάκη, απειλώντας τον ευρωβουλευτή με πειθαρχικά μέτρα. Ο Γιώργος Κύρτσος ενημερώνει ότι ο πρωθυπουργός τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά για την επικείμενη διαγραφή του ήδη από τον Απρίλιο του 2021. Αναφορικά μάλιστα με τις κατηγορίες που του χρεώνει η Ν.Δ. περί υποβάθμισης της εικόνας της Ελλάδας στην Ε.Ε., υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους κατηγορίες χρησιμοποιούνται συνήθως από μετασοβιετικά αυταρχικά καθεστώτα.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται και στο σκέλος που αφορά τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη πτυχών του σκανδάλου αλλά και της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. «Δεν νομίζω ότι η δίωξη των δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης έχει σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Θεωρώ επίσης απαράδεκτη τη δίωξη μιας ανώτερης δικαστικού που ήταν υπεύθυνη για την εκκαθάριση του σκανδάλου Novartis» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής θυμίζει τις αντιρρήσεις που έφερε όταν ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους δύο δημοσιογράφους «συμμορία» στη Βουλή. Τονίζει μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε βάρος των δύο δημοσιογράφων.

Διαβάστε περισσότερα

Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ – «Η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο»

Ουκρανία: Οι 3 λόγοι που ανησυχεί η Αθήνα από τις ενέργειες Πούτιν – Τι ρόλο θα παίξουν Σούδα και λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ανδρουλάκης στον Ορχομενό: Στήριξη στους αγρότες για να μην απογυμνωθεί η ελληνική περιφέρεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 18:01