search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:00
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση πλήρους κλίμακας κατά της Ουκρανίας

22.02.2022 18:56
stoltenberg65-new

Η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιό της για πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αποσχιθεισών περιοχών στα ανατολικά της χώρας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει επίθεση πλήρους κλίμακας κατά της Ουκρανίας», όπως μεταδίδει το Reuters.

«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς», επεσήμανε ο κ. Στόλτενμπεργκ επισημαίνοντας πως η κίνηση του Ρώσου Προέδρου, περαιτέρω, να ζητήσει από την ρωσική βουλή  άδεια για την αποστολή στρατευμάτων της χώρας στο εξωτερικό επιτείνει την ρωσική επιθετική συμπεριφορά.

Όπως τόνισε, η Ρωσία έχει εισβάλει στην Ουκρανία από το 2014 (όταν προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας), και τώρα βλέπουν να υφίσταται νέα εισβολή.

«Συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να κάνει πίσω… ποτέ δεν είναι αργά για να αποτραπεί η επίθεση», πρόσθεσε ο κ. Στολτενμπεργκ προτρέποντας τη Μόσχα να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ανέφερε η Συμμαχία θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή πολιτική στήριξη στο Κίεβο και συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην περιοχή του Ντονμπάς .

Ο κ. Στολτενμπεργκ πρόσθεσε ακόμη ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να θωρακιστεί η Συμμαχία έναντι επιθετικών κινήσεων, ενώ τόνισε ότι ήδη 100 μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση “αυξημένης ετοιμότητας”.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας (NUC).

Η Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) είναι το όργανο λήψης αποφάσεων που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της σχέσης ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και για τη διεύθυνση των δραστηριοτήτων συνεργασίας. Παρέχει επίσης ένα φόρουμ για διαβουλεύσεις μεταξύ των Συμμάχων και της Ουκρανίας για θέματα ασφάλειας κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης:

Κρίση στην Ουκρανία: Η Τουρκία αντιτίθεται στις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία

Ουκρανία – Ντονέτσκ: Ανάμεικτα συναισθήματα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της περιφέρειας από τον Πούτιν

Ο Πούτιν παίρνει από τη Βουλή άδεια για χρήση στρατευμάτων στο εξωτερικό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:58