search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Ουκρανία: Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ

25.02.2022 15:32
EU-new

Ο κύβος ερρίφθη για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενέκριναν τις κυρώσεις κατά των δύο ισχυρών ανδρών της Ρωσίας, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσαν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, το μέτρο συζητήθηκε κατά την χθεσινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα προστέθηκε στην δέσμη των κυρώσεων που θα επικυρώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Γερμανία και η Ιταλία ήραν σήμερα τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει κατά την σύνοδο κορυφής για την πρόταση αυτή που υποστηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό ευρωπαίων ηγετών, διευκρίνισαν οι δύο διπλωματικές πηγές.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν επίσης να άρουν το προνόμιο της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κατόχους ρωσικού υπηρεσιακού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της δέσμης των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες το βράδυ.

Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ένωση αλλά δεν θα εκδώσει ταξιδιωτική απαγόρευση, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Δεν θα υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση εναντίον τους, ωστόσο επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την πιθανότητα διαπραγματεύσεων ώστε να τελειώσει η βία στην Ουκρανία», είπε ο Σάλενμπεργκ κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που αναμένεται να εγκρίνει μια δέσμη κυρώσεων που ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από τη βελγική πρωτεύουσα πως η ΕΕ θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στον Ρώσο πρόεδρο και στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα, είναι ο κ. Πούτιν και ο κ. Λαβρόφ, που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, θα υποβληθούν σε αυστηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – «Ναι» από τον Πούτιν για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες εάν το Κίεβο καταθέσει τα όπλα», λέει ο Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Η γενναία στάση μίας Ουκρανής μπροστά σε Ρώσο στρατιώτη: «Τι σκ@@@ κάνετε στη χώρα μας»; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09