Ζελένσκι: Ζητάμε fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ - «Το δικαιούμαστε» (video)
Νέο διάγγελμα απηύθυνε προς τους πολίτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.
“Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε”, είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.
Σαρλ Μισέλ: Θα συζητήσουμε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Θα γίνει συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε νωρίτερα σήμεα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM σήμερα.
«Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί» επισήμανε ο Μισέλ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.
Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η φον ντερ Λάιεν σε ρεπόρτερ του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.
Διαβάστε επίσης:
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ώρα διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία – Live update όλες οι εξελίξεις
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα απαγόρευσε τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της