search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Πλεύρης: «Άρση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο – Κανονικό Πάσχα και Καλοκαίρι»

01.03.2022 10:15
party_new

Την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων εντός του Μαρτίου, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους, προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Το Πάσχα θα είναι κανονικό», σημειώνει ο υπουργός Υγείας και περιγράφει τις τρεις παρεμβάσεις που θα χαρακτηρίζουν το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: απογευματινά χειρουργεία με ιδιωτικούς όρους, συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστική κάλυψη γιατρών και νοσηλευτών για ιατρικά λάθη.

Στο φλέγον ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο κ. Πλεύρης τονίζει ότι η στήριξη της Ελλάδας προς τους αμυνόμενους θα πρέπει να είναι έμπρακτη, σημειώνοντας ότι ήδη η χώρα μας έχει αποστείλει υγειονομικό υλικό. Εκτός ΕΣΥ θα βρεθεί οριστικά και όποιος υγειονομικός υπάλληλος παραμείνει ανεμβολίαστος.

«Οι σκληροί δείκτες απομειώνονται και αυτοί αλλά προφανώς θέλουν έναν περισσότερο χρόνο. Ήδη είμαστε πάνω από 200 διασωληνωμένους λιγότερους, ενώ και οι θάνατοι πέφτουν. Κυρίως οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αφορούν την πίεση που αισθανθήκαμε από το κύμα της Δέλτα. Η Όμικρον μας παρέχει μία αισιοδοξία, όχι εφησυχασμό, αλλά μία αισιοδοξία, ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη μεταδοτική μεν, αλλά λιγότερο νοσηρή», λέει ο Θάνος Πλεύρης στην συνέντευξή του στο capital.gr.

«Ήδη μέσα στο Μάρτιο θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα που υπάρχουν και θα πάμε σε ένα κανονικό Πάσχα και καλοκαίρι κοντά στην κανονικότητα τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός γιατί δεν ξέρουμε πως μπορεί να γυρίσει η πανδημία το φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες

Καιρός σήμερα: Πρωτομηνιά με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά (Videos)

Σπάρτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονης από τις 18 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42