search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:32
MENU CLOSE

Φον ντερ Λάιεν για τις κυρώσεις στη Ρωσία: «Δεν τελειώσαμε, προετοιμάζουμε περαιτέρω βήματα»

07.03.2022 13:12
oursoula fon nter laien_new

Ετοιμάζονται «περαιτέρω βήματα» αναφορικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με την Φον ντερ Λάιεν, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία έχουν ήδη σημαντικό αντίκτυπο. «Οι κυρώσεις δαγκώνουν πολύ δυνατά, μπορείτε να πείτε», είπε στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk: «Η ρωσική οικονομία κλονίζεται»

Ο πληθωρισμός στη Ρωσία εκρήγνυται, τα επιτόκια έχουν αυξηθεί δραματικά, το ρούβλι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. «Αυτές οι κυρώσεις έπληξαν τον Πρόεδρο Πούτιν μέχρι τον πυρήνα», είπε η φον ντερ Λάιεν. Οι κυρώσεις στοχεύουν το πιο αδύναμο σημείο της Ρωσίας, δηλαδή την οικονομία της, η οποία είναι εξ ολοκλήρου προσανατολισμένη στην εξαγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

«Δεν τελειώσαμε. Προετοιμάζουμε περαιτέρω βήματα», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όσον αφορά στην πιθανότητα τερματισμού των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία η Φον ντερ Λάιεν είπε ότι «τίποτε δεν αποκλείεται από το τραπέζι. Αυτό ήταν το σύνθημα ευθύς εξ’ αρχής».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι το ενταξιακό αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι «έθεσε μια διαδικασία σε κίνηση».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ η Φον ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς κριτήρια… Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνουμε, ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να εκπληρώσει αυτές τις προϋποθέσεις και να προχωρήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός ο γενναίος λαός της Ουκρανίας και ο εξαίρετος πρόεδρος Ζελένσκι ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τις ζωές τους για τις αξίες μας»

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανήθικη η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους», λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός στο Κίεβο, βομβαρδισμοί σε Χάρκοβο, αγωνία για την Οδυσσό (videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19