search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:37
MENU CLOSE

Τσελίκ: Στις 13 Μαρτίου το ραντεβού Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη

07.03.2022 19:33
ERDOGAN_MITSOTAKIS_NEW

Η τουρκική πλευρά επιβεβαίωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ανάφερε σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά η τουρκική πλευρά σημειώνοντας πως «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».

Αν και η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει ακόμη τη συνάντηση, που τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την προσδιορίζουν να λαμβάνει χώρα στο προεδρικό μέγαρο της Πόλης, όπου ο κ. Ερντογάν θα παραθέσει γεύμα στον κ. Μητσοτάκη, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη προγραμματισμένο ταξίδι, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον πατριαρχικό ναό του Φαναρίου, οι πιθανότητες για μια ακόμη απευθείας επαφή είναι πολύ υψηλές.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN και η ανταποκρίτρια  στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τσελίκ τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει «όλα τα ζητήματα στον Μητσοτάκη».

Όπως είπε ο Ομέρ Τσελίκ, «ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ: Γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Ουκρανία: Eγγυήσεις για την ελληνική διπλωματική αποστολή ζήτησε ο Δένδιας

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ζαχάροβα: «Καταδικαστέα κάθε προσπάθεια προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24